Gezondheid

Als je deze ontbijtgranen hebt gekocht, “eet ze dan niet”. De autoriteiten halen het product, dat ook in Nederland wordt verkocht, uit de schappen

12views

Het merk Kellogg’s roept zijn nieuwe Corn Flakes Cacao product terug uit de schappen van de supermarkten vanwege een “kwaliteitsgebrek”. Het merk zei dat het product, dat ook in Nederland wordt verkocht, “harde stukjes vlokken” bevatte.

De situatie deed zich voor in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië, waar regelgevende instanties in die landen berichten hebben uitgegeven waarin burgers worden gewaarschuwd deze ontbijtgranen niet te consumeren.

“Kellogg’s roept Kellogg’s Corn Flakes met chocoladesmaak terug omdat ze kleine vaste stukjes voedsel kunnen bevatten die in het product gevormd zijn. Dit maakt het product ongeschikt voor consumptie”, schrijft het merk op zijn pagina.

Hoewel ze niet schadelijk zijn voor consumenten, waarschuwt Kelloggs: “Als je het bovenstaande product hebt gekocht, eet het dan niet. Gooi het product in plaats daarvan weg en neem contact op met Kellogg’s.”

De cacao cornflakes werden in januari gelanceerd in Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België en Italië.

Op de Spaanse markt gaf de toezichthouder een waarschuwing en legde de procedures uit aan consumenten via een post op sociale media op X.

Kellogg’s heeft bevestigd dat andere graansoorten niet zijn aangetast en gewoon kunnen worden geconsumeerd.

Executive Digest heeft contact opgenomen met de Autoriteit voor Voedselzekerheid en Economische Zekerheid (ASAE) en wacht op een reactie op de procedures die de toezichthouder van plan is in Nederland aan te nemen.