Handige tips

Als nieuw: hoe je snel en efficiënt het roet van een koekenpan haalt

11views

Een koekenpan wordt bijna elke dag gebruikt in de keuken, dus hij wordt regelmatig vies.

Al na een paar keer gebruiken kan een pan veel vet ophopen.

Het zal niet zo eenvoudig zijn om het roet uit de pan te verwijderen met eenvoudige producten zoals afwasmiddel en een borstel.

Maar er is een methode waarmee je dit probleem in slechts een paar minuten kunt aanpakken.

Het roet blijft tijdens het kookproces op de een of andere manier op de pan zitten. Het zorgt er niet alleen voor dat de pan er lelijk uitziet. Koken op zo’n pan is gewoon onhandig, omdat het veel slechter schoon wordt.

Dit probleem kan heel eenvoudig worden opgelost. Hiervoor hebben we water, een borstel, azijn, zuiveringszout en zout nodig.

De techniek is als volgt

Houd de pan boven de gootsteen en bestrooi hem met zuiveringszout en zout.

Bedek de pan dan met een papieren handdoek. Begin er dan gewone tafelazijn op te gieten. Je moet een paar minuten wachten.

Het zout, de azijn en baking soda zullen chemisch reageren en alle vervuiling uit de pan kun je verwijderen met een simpele spons en water.

Als er op bepaalde plekken roet achterblijft, kan de procedure worden herhaald of kunnen de resten worden verwijderd met een metalen spons.

Uiteindelijk zal de eens zo vuile en zwarte pan als nieuw glanzen en schitteren in de keuken. En bakken op zo’n pan zal dubbel zo aangenaam en snel gaan.

Eerder vertelden we je hoe je aardbeien met nitraten kunt uitzoeken.