Recepten

Appel Margot mug cake: Geweldige sappige cake klaar in 15 minuten

19views

Bereid deze geweldige sappige taart met appels en je favoriete Margot chocolade. De taart is eenvoudig te bereiden en de onweerstaanbare smaak zal iedereen aanspreken. Hij is ideaal voor bij de koffie ’s middags of als snel toetje voor onverwacht bezoek.

Ingrediënten:

Deeg:
  • 1 en 1/2 kopjes halfgrof meel
  • 1 bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 1 kop melk
  • 1/2 kopje olie
  • 1/2 Margot chocolade geraspt
  • 2 appels
  • vanille en kaneelsuiker
  • 2 eetlepels cacao
Glazuur:
  • Melkchocolade
  • Vet (olie, cera)
Voor decoratie:
  • Gekookt fruit
  • Geraspte chocolade

Bereidingswijze:

1) Deeg: Klop de eieren los met de suiker. Voeg melk en olie toe en mix. Roer dan de geraspte Margot chocolade, cacao en gezeefde bloem erdoor. Meng goed en giet op een met bakpapier beklede bakplaat.

2) Appels: Rasp de appels grof, pers het sap eruit en meng met de vanille en kaneelsuiker. Strooi de appels over het beslag of meng rechtstreeks door het beslag.

3) Bakken: Bak ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. De baktijd kan variëren afhankelijk van het type oven.

4) Glazuur: Bereid de frosting door melkchocolade met een beetje olie in de magnetron te smelten. Als alternatief kun je een frosting van slagroom en gekookte chocolade gebruiken.

5) Afwerken: Besprenkel de taart na het bakken met chocoladeglazuur en versier naar wens met geconserveerd fruit of geschaafde chocolade.

https://primainspirace.cz/2024/02/05/jablecne-kolacky/

Conclusie:

Deze Appel Margot Mug Cake is de perfecte oplossing voor een snel en heerlijk dessert. De bereiding is snel en het resultaat is altijd sappig en onweerstaanbaar. Geniet van deze heerlijke taart bij de koffie in de namiddag of als zoete traktatie voor je geliefden.