Dieet

Arnold Schwarzenegger geeft ons moed en legt uit waarom we niet beginnen met sporten of diëten

10views

 

Er is altijd een plan dat maandag begint of de eerste van de maand of het volgende jaar. Bijna nooit is er iets gepland om meteen te beginnen.

In het licht van deze zin, waarmee de meeste mensen zich al kunnen identificeren, was de 141e aflevering van Arnold’s Pump Club, de dagelijkse podcast van de in Oostenrijk geboren Amerikaanse acteur Arnold Schwarzenegger, gewijd aan de “planning en actie dichotomie”.

Ο programmeren geeft ons een goed gevoel omdat we onszelf ervan overtuigen dat we beter af zullen zijn zonder iets te doen. Bovendien vinden mensen het heerlijk om maandenlang onderzoek te doen naar het beste dieet en hoe ze het beste kunnen sporten, omdat het ze hoop geeft zonder dat ze hoeven te zweten of minder hoeven te worstelen met honger.

“Doe wat je kunt om deze visie werkelijkheid te laten worden. Ja, er zullen onderweg fouten, tegenslagen, ongemak en pijn zijn, maar je gaat vooruit, niet stilzitten en plannen. Je zult onderweg leren en je aanpassen, maar je zult nooit vastzitten in de status quo.” zei Schwarzenegger in de podcast.

Hij vervolgde: “Wie denk je dat er meer aan kracht wint? De persoon die de hele week het perfecte plan onderzoekt of de persoon die traint zonder zich zorgen te maken over de details?”
“Wie denk je dat er meer afvalt? De persoon die deze maand een dieetboek leest of de persoon die gewoon mindert met snacks na het avondeten?”

“Dus vertel me, welke plannen heb je voor jezelf gemaakt en wanneer stop je met dat alles en ga je gewoon werken?” concludeert acteur, zakenman, filantroop, filmproducent, voormalig atleet en voormalig gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger… Met zoveel als hij is en zoveel als hij heeft gedaan, moet hij wel iets weten!