Recepten

Bak zelfgemaakte roombotercroissants met suiker en maanzaad – eenvoudige instructies

6views

Bereid je voor op de geur van vers gebakken croissants en hun onweerstaanbaar knapperige textuur. Onze zelfgemaakte croissants met boter en suiker en maanzaad zijn van een heel andere klasse dan de croissants die je normaal in de winkel koopt. Met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en een grote liefde voor bakken hebben we het perfecte recept gemaakt voor croissants met een rijke botersmaak, zacht deeg en een knapperig oppervlak. Met elke hap dompel je jezelf onder in een knapperig en boterig paradijs.

Als jij ook een lievelingsrecept hebt, vertel het ons dan in onze Facebookgroep Prima kuchařka en bezoek de Prima Inspirace groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Zelfgemaakte roombotercroissants met suiker en maanzaad

Wat hebben we nodig:

  • 3 eieren
  • 90 g suiker
  • 250 ml lauwe melk
  • 1 theelepel gedroogde gist (5 g)
  • 3 eetlepels plantaardige olie (36 g)
  • 600 g bloem
  • 1 theelepel zout (3 g)

Overig:

  • 8 eetlepels zachte boter voor laagjes
  • 8 theelepels suiker tussen de lagen
  • 8 theelepels maanzaad tussen de lagen
  • eidooier + 1 eetlepel melk – voor de laatste kwastbeurt

Hoe te werk te gaan:

1. Deeg: Klop de eieren los in een kom, voeg de suiker toe en klop met een garde. Giet dan de lauwe melk erbij, voeg de gedroogde gist toe en giet de plantaardige olie erbij – goed mengen. Voeg als laatste de bloem en het zout toe – meng goed en bewerk het deeg met de hand.

Perfecte zelfgemaakte boterachtige croissants met suiker en maanzaad - Perfect bij warme thee!
Perfecte zelfgemaakte roombotercroissants met suiker en maanzaad - Perfect voor bij de warme thee!
Perfecte zelfgemaakte roombotercroissants met suiker en maanzaad - Perfect voor bij de warme thee!
Perfecte zelfgemaakte roombotercroissants met suiker en maanzaad - Perfect voor bij de warme thee!

2. Vorm het resulterende deeg tot een grote bal, leg het in een met olie ingevette kom, dek af met huishoudfolie en laat 2-2,5 uur rijzen op een warme plek. Na het rijzen krijg je een mooi luchtig en elastisch deeg.

Perfecte zelfgemaakte boterachtige croissants met suiker en maanzaad - Perfect bij warme thee!
Perfecte zelfgemaakte roombotercroissants met suiker en maanzaad - Perfect voor bij de warme thee!

3. Verdeel het deeg vervolgens in 10 gelijke delen, vorm ze elk tot een bal en leg ze op een schoon oppervlak en dek af met een theedoek.

Perfecte zelfgemaakte boterachtige croissants met suiker en maanzaad - Perfect bij warme thee!

4 Leg elke afzonderlijke bal op een schoon, met bloem bestoven oppervlak en rol ze met een deegroller tot een cirkel, bestrijk ze dan met zachte boter en bestrooi ze met suiker en maanzaad.

5. Herhaal het proces voor elke bal en stapel ze op elkaar, vorm dan 8 driehoeken, vouw de uiteinden om en plak ze aan elkaar. Leg ze op een met perkament beklede bakplaat mooi naast elkaar met openingen ertussen, dek af met een theedoek en laat 15 minuten rusten.

Perfecte zelfgemaakte boterachtige croissants met suiker en maanzaad - Perfect bij warme thee!

6. Bestrijk ze vervolgens met losgeklopte eidooier gemengd met melk om ze na het bakken mooi goudkleurig te maken.

Perfecte zelfgemaakte boterachtige croissants met suiker en maanzaad - Perfect voor bij de warme thee!

7. Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot ze goudbruin en krokant zijn.

8. Serveer de perfecte boterige croissants met suiker en maanzaad na het bakken met liefde, veel smaak en plezier.

Perfecte zelfgemaakte roombotercroissants met suiker en maanzaad - Perfect bij warme thee!

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

VIDEO GIDS: