Recepten

Carbonara: Italianen klagen over de vervorming van het recept in het buitenland

15views

 

Bijna 6 op de 10 Italianen (57%) die naar het buitenland reizen, zijn vervormde versies van de Italiaanse keuken tegengekomen, waarbij carbonara een van de meest vervalste Italiaanse recepten is onder buitenlanders, volgens een analyse van gegevens van Noto Sondaggi door Coldiretti. Zoals de Italiaanse Boerenbond stelt, biedt het gebrek aan duidelijkheid in Italiaanse recepten een vruchtbare bodem voor de verspreiding van nagemaakte Italiaanse producten. voedsel in het buitenland, waar de export zou kunnen verdrievoudigen als de internationale namaak van voedingsmiddelen, die momenteel 120 miljard euro waard is en de oorzaak is van economische en imagoschade, een halt zou worden toegeroepen.

Dit is misschien wel de grootste vervalsing van een recept ooit, van het gebruik van Romano kaas in plaats van pecorino, spek in plaats van guanciale, tot het gebruik van room in plaats van eieren. Volgens de vereniging is de oorsprong van de naam pasta alla Carbonara onzeker, van de carbonarabewegingen in Carbonia, een Sardijnse plaats die zijn oorsprong vindt bij een chef-kok die in Rome werkte, tot het uiterlijk van de peper die, als hij aan de pasta wordt toegevoegd, op houtskool lijkt.

Natuurlijk, zoals Coldiretti meldt, is de lijst van Italiaanse gerechten die buiten de grens vervormd zijn lang, van de pasta alla Bolognese, die ook erg populair is in Griekenland, maar die niet bestaat in de nationale traditie, behalve op menu’s gericht op toeristen, tot de “Pasta met gehaktballen”.

Een voorbeeld, zo wijzen ze erop, is het gebruik in de Verenigde Staten van zogenaamde “Romano Cheese”, die niet alleen niet voldoet aan strenge productievoorschriften, maar die in de Verenigde Staten en Canada ook wordt gemaakt van koemelk en niet van schapenmelk. De vele Amerikaanse variaties die Coldiretti op internetsites met recepten vindt, moeten ook worden vermeden. Ze bevatten onder andere de toevoeging van diepvrieserwten, boter of basilicum en room, een “verschrikking” die door de Engelsen is begaan, zoals Coldiretti opmerkt.