Recepten

Cassavebouillon met vleesrecept: Gewoon heerlijk!

11views

Deze Cassavebouillon met Vlees is een troostende combinatie van smaken en texturen die je dag zeker zal verwarmen. Met sappige stukken vlees, levendige specerijen en de romige smaak van cassave is dit recept een viering van de Braziliaanse keuken op zijn gezelligst. Bereid je voor op een heerlijke en voedzame gastronomische ervaring!

Vervolg na advertentie

Ingrediënten:

Voor het vlees:

  • 500 g vlees, in blokjes gesneden (bij voorkeur eendjesvlees)
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 groene Spaanse peper, fijngesneden
  • 1 tomaat, in stukjes gesneden
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel saffraan
  • Gehakte peterselie naar smaak
  • Druppel olie

Voor cassave:

  • 500 g cassave, geschild en in middelgrote stukken gesneden
  • Water van het koken van de cassave
  • Snufje zout
  • 1/2 theelepel boter

Instructies:

  1. Verhit een scheutje olie in een snelkookpan en bak het vlees bruin.
  2. Voeg de ui, paprika, tomaten, knoflook, zout, zwarte peper, paprikapoeder en saffraan toe. Meng goed om de specerijen erin te verwerken.
  3. Bedek het vlees met heet water in de snelkookpan, sluit hem en kook ongeveer 20 minuten nadat het onder druk is gekomen, of tot het vlees zacht is.
  4. Terwijl het vlees kookt, bereid je de cassave: kook in een andere pan de cassave in genoeg water om het te bedekken tot het zacht is.
  5. Giet het water van de cassave af en bewaar wat van het kookvocht.
  6. Doe de gekookte cassave in een blender, voeg een beetje van het gereserveerde kookvocht, een snufje zout en de boter toe. Mix tot je een romige puree krijgt (als je wilt, kun je een paar stukjes gekookte cassave achterhouden).
  7. Als het vlees gaar is, haal je de druk van de pan, open je de pan en controleer je de bouillon. Voeg zo nodig meer heet water toe om de consistentie aan te passen.
  8. Meng de maniokpuree door de runderbouillon en roer goed om het te mengen.
  9. Laat de bouillon nog een paar minuten pruttelen en pas het zout en de peper naar wens aan.
  10. Werk af met gehakte peterselie voor het opdienen.