Gezondheid

Collageen drinken, het beste supplement voor de huid

5views

Collageensupplementen drinken, het beste voor een mooie huid en gezonde gewrichten

We hebben allemaal wel gehoord van dit eiwit, dat essentieel is voor de structuur van de huid en al het bindweefsel in ons lichaam (van kraakbeen tot pezen, spieren en botten), en hoe met het verstrijken van de tijd de productie van collageen drastisch af, wat leidt tot weefselverslapping en huidveroudering. Factoren zoals blootstelling aan zonlicht, roken en vervuiling hebben ook een negatieve invloed en versnellen het proces van veroudering van de huid. Dus wat doen we als we merken dat het gezicht niet langer tonisch als voorheen? De beste strategie is om tegelijkertijd op twee fronten te werken, topisch en systemisch, door antirimpelbehandelingen toe te passen en elke dag een collageensupplement te nemen om het lichaam ook te ondersteunen. van binnenuit. Van de verschillende soorten collageensupplementen die verkrijgbaar zijn, is drinkbaar gehydrolyseerd collageen een van de populairste vanwege de voordelen, de werkzaamheid en het gemak van inname.

Waar wordt drinkbaar collageen voor gebruikt?

Ingenomen als supplement voorziet het het hele lichaam van een voorraad collageen ter ondersteuning van dit belangrijke eiwit, dat vanaf het 25e levensjaar begint af te nemen. Door het van binnenuit aan te vullen en te ondersteunen, wordt de beschikbaarheid ervan vergroot, zodat verschillende weefsels, waaronder de huid, ervan kunnen profiteren. Collageensupplementen helpen de huid steviger, elastischer en strakker te houden, wat de gezondheid en jeugdigheid bevordert, maar komen ook ten goede aan de nagels en het haar, die sterker worden. Ook het bindweefsel heeft baat bij het drinken van collageen, dat de gezondheid van de botten kan ondersteunen en zo osteoporose kan helpen bestrijden, of de elasticiteit van de gewrichtsbanden.

Wat is gehydrolyseerd drinkcollageen? Is het beter dan andere soorten?

Zoals het woord al zegt, heeft collageen een structuur zeer dicht wat elasticiteit en stevigheid geeft aan stoffen. Om het oplosbaar te maken, is het nodig om dehydrolyse, een chemisch proces waarbij de aminozuurketens waaruit het eiwit bestaat in kleinere delen uiteenvallen, die vervolgens oplosbaar in waterbeter verteerbaar en gemakkelijker opneembaar dan niet gehydrolyseerde versies.

Is gehydrolyseerd zee- of rundercollageen beter?

Beide versies bestaan op de markt, en om te kunnen kiezen welke het beste bij onze behoeften past, is het daarom nodig om te begrijpen wat het is. Er zijn maar liefst 28 soorten collageen, waarvan de meest voorkomende zijn type I, de meest voorkomende, gevonden in huid, botten en pezen, de type II ingekapseld in kraakbeen en de type III waaruit spiervezels en bloedvaten zijn opgebouwd. De marien collageen bevat voornamelijk type I collageen, waardoor het geschikter is voor mensen die de elasticiteit van de huid willen herstellen. De rundercollageenwordt daarentegen aanbevolen voor mensen met kraakbeenproblemen of die de spierspanning willen ondersteunen, omdat het rijker is dan type III.

Werkt collageen drinken?

Eenmaal ingenomen, kunnen supplementen van gehydrolyseerd collageen drinken worden gemakkelijk opgenomen door de darm. afgebroken en omgezet in peptidenworden door het lichaam gebruikt om vezels opnieuw op te bouwen die nuttig zijn voor het behoud van de elasticiteit van de huid en de gewrichten. Commercieel verkrijgbaar in de vorm van poeders om te worden opgelost in water of in flesjes kant-en-klaar, worden meestal gecombineerd met ingrediënten zoals hyaluronzuur en elastinedie de antiverouderende werking versterken en vitamine C die de collageensynthese ondersteunt door de werking ervan te versterken. Tot slot moet in gedachten worden gehouden dat om de effectiviteit te zien, het nodig is om de collageensupplementen gedurende een aaneengesloten periode van ten minste drie maanden.

De beste collageen supplementen om te drinken:

  • Klaar om te drinken – Swisse Collageen 7 Flacons
  • Met mariene elastine en hyaluronzuur – Alpha Voedingsmiddelen Collageen
  • Met toegevoegde biotine – Vital Proteins Beauty Collageen
  • Huidspecifiek – Yamamoto gehydrolyseerd collageen
  • Met koper en mangaan – Dr. Viti Collageen Plus Schoonheidsdrank
  • 28 flesjes – Korff Collageen Kuur
  • Met zeecollageen – Goud Collageen Puur
  • Met glucosamine en resveratrol – Miamo Skin Glow Collageen supplement
  • met bosbessensmaak – Vida Glow Natuurlijke Marine Collageen Zakjes
  • Praktisch om te drinken – FaceD Pure Drink Collageen en Hyaluronzuur

Swisse, Vloeibaar Collageen

Bevat 7 ampullen met bloedsinaasappelextract en gehydrolyseerd collageen (5,1 gram per dosis) dat de productie van collageen en elastine door het lichaam helpt te verhogen en de elasticiteit en glans van de huid bevordert.

Alpha Voedingsmiddelen Collageen

Samengesteld met drie soorten puur gehydrolyseerd collageenpoeder met toegevoegde marine elastine en hyaluronzuur met chocoladesmaak.

Alpha Foods Collageen met mariene elastine en hyaluronzuur

Vitale Eiwitten, Schoonheid Collageen

Voedingssupplement in oplosbaar poeder met aardbeien- en citroensmaak met rundercollageenpeptiden, hyaluronzuur en biotine. Kan worden opgelost in warme of koude dranken zoals water, smoothies en centrifuges. De aanbevolen dosering is 2 maatscheppen per dag, goed voor 15 g collageen en 120 mg hyaluronzuur en biotine. Het is zeer biologisch beschikbaar, wordt snel verteerd en opgenomen door het lichaam.

Vital Proteins Beauty Collageen

Yamamoto, Gehydrolyseerd collageen

Speciaal samengesteld voor de gezondheid en schoonheid van de huid. Bevat gehydrolyseerd collageen, vitamine C en hyaluronzuur en helpt nieuw collageen te stimuleren door rechtstreeks in te werken op de extracellulaire matrix van de lederhuid.

Yamamoto gehydrolyseerd collageen

Marco Viti, Collageen Plus Schoonheidsdrank

Vloeibaar supplement, rijk aan actieve ingrediënten zoals biopeptiden van gehydrolyseerd collageen die de elasticiteit van de huid verhogen en het verschijnen en de diepte van rimpels verminderen; hyaluronzuur dat de huid hydrateert en haar meer weerstand en tonus geeft; biotine, een vitamine die de huid voedt; zink, voor vernieuwing van het huidweefsel; koper en mangaan antioxidanten die vrije radicalen bestrijden.

Marco Viti Collageen Plus Schoonheidsdrank

Korff, Collageen Regimen Drink

Bevat 28 flesjes zeecollageen, vitamine C, zink, niacine, biotine en riblofavine die bijdragen aan het behoud van een gezonde, elastische huid.

Korff Collageen Kuur Drank

Goud Collageen Puur

Elke fles bevat 5 gram zeecollageen, dat helpt bij het behoud van een gezonde en sterke huid, haar en nagels. Het bevat ook zwarte peper, dat de biologische beschikbaarheid van de andere actieve ingrediënten met meer dan 60% verhoogt, biotine, een essentieel vetzuur dat helpt bij leeftijdsgerelateerde ontstekingen, koper, dat bijdraagt aan een normale pigmentatie van huid en haar, hyaluronzuur, vitamine C, E en zink.

Miamo, Huidglans Collageensupplement

Voedingssupplement met gehydrolyseerd marien collageen met glucosamine, resveratrol en hyaluronzuur. Het bevat ook vitamine C, dat bijdraagt aan celbescherming tegen oxidatieve stress en normale collageenvorming, evenals biotine, niacine en zink, die helpen een gezonde huid te behouden.

Miamo Skin Glow Collageensupplement

Vida Glow, Natuurlijk Marine Collageen

Samengesteld uit 100% mariene collageenpeptiden, herstelt het de zachtheid en glans van de huid, vermindert het rimpels en versnelt het de groei van nagels en haar, waardoor ze minder broos worden. Het poeder is samengesteld met echt bosbessenextract en kan worden toegevoegd aan water of worden gemengd met smoothies en plantenextracten.

Vida Glow Natuurlijk Zeecollageen Bosbes

FaceD, Puur Drinkcollageen & Hyaluronzuur

Verpakt in handige kant-en-klare zakjes, bevat het zeecollageen en hyaluronzuur, vitamine C, E en B6 om de huid zacht, strak en soepel te houden.

FaceD Pure Drink Collageen & Hyaluronzuur

Lees ook:

Wil je elke dag het beste van Vogue Italia in je inbox ontvangen?

Meld je aan voor de dagelijkse nieuwsbrief van Vogue Italia