Recepten

De airfryer is ongeschikt om spek in te bakken

9views

Een luchtfriteuse kan handig zijn voor heel wat verschillende etenswaren zonder de aanwezigheid van olie, en heeft daarom de meeste populariteit verworven. Deskundigen benadrukken echter dat het niet geschikt is voor voedsel dat sauzen bevat, en nu heeft een woordvoerder van online slagerij Campbells Prime Meat mensen gewaarschuwd om “voorzichtig te zijn”, want hij deelde waarom het ook niet gaar wordt. bacon in de frituurpan.

“Als je een air fryer gebruikt, wees dan voorzichtig, want bacon bevat een hoog gehalte aan vet, wat kan leiden tot roken of zelfs vlammen in sommige air fryer modellen,” aldus de professional. “Om dit te voorkomen kun je in kleinere batches werken en ervoor zorgen dat je het vet regelmatig afvoert als je in een friteuse kookt.” De slagersexpert merkte op dat dit proces onhandig kan zijn omdat het veelvuldig toezicht en onderbreking vereist.

Hij suggereerde ook dat het uitproberen van andere bereidingsmethoden, zoals pan- of ovenroosteren, praktischer en probleemlozer, alternatieven zijn. Hoe bacon te koken:

1. Bakken

Bakken is de meest traditionele methode om bacon te bakken. Gebruik een koekenpan op middelhoog vuur en bak tot het de gewenste knapperigheid heeft, waarbij je af en toe omdraait.

2. Koken in een oven

Het is misschien niet het meest gebruikelijke, maar bacon in de oven bakken is een alternatief. Leg reepjes bacon op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 15-20 minuten op 200°C of tot ze knapperig zijn. In de oven gebakken bacon heeft meestal een stevige, knapperige textuur over het hele oppervlak, met een lichte kauwbaarheid in het midden.

3. Barbecue

BBQ-spek voegt een rokerigere smaak toe. Verwarm je grill voor op middelhoog vuur en leg de bacon direct op de grillroosters. Bak ze 5-7 minuten, een keer omdraaien, tot ze knapperig en licht verkoold zijn.

4. Magnetron

Bacon uit de magnetron is meestal gelijkmatig knapperig, maar mist de diepte van de smaak die met andere bereidingsmethoden wordt bereikt. Het is een snelle en handige optie om een paar plakjes bacon te bakken zonder dat je extra apparatuur nodig hebt.

Verder herinnerde de expert eraan dat onvoldoende gebakken bacon gezondheidsrisico’s kan opleveren door de mogelijke aanwezigheid van schadelijke bacteriën zoals salmonelladus voegde hij eraan toe dat “het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het spek goed wordt gekookt om eventueel aanwezige bacteriën te doden“. De Campbells Prime Meat expert noteerde ook een aantal waarschuwingssignalen dat je bacon niet goed gaar is.

  • Gladde textuur Als het spek zacht of rubberachtig is in plaats van stevig en knapperig, dan kan het ondergaar zijn. Ondergaar spek kan kauwbaar zijn en een gebrek aan eetlust vertonen.
  • Bleek van kleur Ondergaar spek kan er bleek uitzien of roze “vlekken” hebben, vooral in de vlezige delen. Goed gekookt spek zou overal een goudbruine kleur moeten hebben.
  • Zichtbaar vet Als er overmatig zichtbaar vet op spekreepjes zit, kan dat erop wijzen dat het vet tijdens het bakken niet goed gaar was. Volledig gekookt spek heeft meestal minder zichtbaar vet, met licht gekrulde randen.
  • Flexibele textuur Ondergaar spek heeft de neiging om plooibaarder te zijn, zonder de knapperigheid die hoort bij goed gaar spek.
  • Onaangename geur Ongekookt spek kan een onaangename geur verspreiden, wat aangeeft dat het niet voldoende gekookt is. Een verbrande of verkoolde geur duidt op overkoken, maar een rauwe of onaangename geur duidt erop dat het niet goed gekookt is.
  • Doorweekt of vettig uiterlijk Spek dat er klef of te vet uitziet is niet gaar genoeg om knapperig te worden. Goed gekookte bacon moet een knapperige textuur hebben en zo min mogelijk vet.