Recepten

De basis is MARINADA: Gebakken kippendijen – sappig van binnen en knapperig van buiten.

12views

Bereid perfect gebakken kippendijen die sappig zijn van binnen en mooi krokant van buiten. Het geheim van succes is de juiste marinade, die het vlees een geweldige smaak en textuur geeft. Dit recept leidt je door de eenvoudige stappen om perfecte kippendijen te maken waar het hele gezin dol op zal zijn. Probeer het eens en geniet van een heerlijke traktatie die de hit van elke lunch of diner zal zijn.

Als jij ook je favoriete recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebookgroep Prima kuchařka.


Gebakken kippendijen in melkmarinade

Wat hebben we nodig:

  • 6 kippendijen
  • 1/2 kop melk
  • gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gemalen rode peper
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eieren
  • zout
  • plantaardige olie om te bakken
  • gewoon meel
  • maïskruimels

Hoe we te werk gaan:

1. Was en droog de kippendijen en snijd ze dan zoals op de foto.

De basis is MARINADE: Gebakken kippendijen - sappig van binnen en knapperig van buiten

2. Leg de dijen in een braadslede.

3. Kruid het vlees met zout en peper, voeg knoflookpoeder, paprikapoeder en oregano toe. Voeg tot slot de melk toe en meng goed.

De basis van de marinade: gebakken kippendijen - sappig van binnen en knapperig van buiten
MARINADA: Gebakken kippendijen - sappig van binnen en knapperig van buiten
MARINADA: Gebakken kippendijen - sappig van binnen en knapperig van buiten
MARINADA: Gebakken kippendijen - sappig van binnen en knapperig van buiten

4. Dek de vorm af met huishoudfolie en laat minstens 30 minuten marineren.

5. Breek de eieren en klop ze los in een bord.

De basis is MARINADE: Gebakken kippendijen - sappig van binnen en krokant van buiten

6. Smeer de dijen in met bloem, ei en maïskruimels.

De basis is MARINADE: Gebakken kippendijen - sappig van binnen en knapperig van buiten
MARINADA: Gebakken kippendijen - sappig van binnen en knapperig van buiten
MARINADA: Gebakken kippendijen - sappig van binnen en knapperig van buiten

7. Giet de olie in de pan, verhit en bak de dijen 4 minuten aan elke kant.

De basis is MARINADE: Gebakken kippendijen - sappig van binnen en krokant van buiten
MARINADA: Gebakken kippendijen - sappig van binnen en knapperig van buiten
MARINADA: Gebakken kippendijen - sappig van binnen en knapperig van buiten

8. Leg de afgewerkte dijen op een rooster of bord met een papieren handdoek om overtollige olie te laten uitlekken en je bent klaar!

De basis is MARINADA: Gebakken kippendijen - sappig van binnen en knapperig van buiten

Geniet!

VIDEO RECIPE: