Handige tips

De beste muscadinemeststof voor uitbundige bloemen en gezonde planten

8views

Waarmee moet je geraniums bemesten om ze bloeiend en ongediertevrij te houden? Mest kun je maken van zelfgekweekte ingrediënten. Maar je moet wel de juiste kiezen. Welke?

Muscari behoeft zeker geen lange introductie, want ze sieren de balkons van velen van ons. Ze bloeien met prachtige bloemen en met de juiste verzorging groeien ze weelderig en vullen ze de hele bak. Als je ze kweekt, is het heel belangrijk om ze de juiste watergift, plaatsing en bemesting te geven. Dit is de enige manier om te genieten van weelderige bloemen en gezonde bladeren. Welke meststof moet ik mijn geraniums geven?

Geraniums kweken

Plant geraniums in een perfect doorlatend substraat en in een pot met een drainagelaag. Dit is belangrijk voor deze planten. Het substraat moet worden verrijkt met compost en er moeten drie zaailingen in een pot van 60 cm worden geplaatst. Ze zullen prachtig groeien en een aaneengesloten gebied vormen. Het is ook heel belangrijk om de planten op de juiste plek te zetten. Ze zullen niet bloeien in de schaduw op het balkon. In gedeeltelijke schaduw zullen ze wel bloeien, maar minder, en ze lopen daar meer risico op schimmelziekten. Een zonnige plek zou ideaal zijn. Denk hier wel aan regelmatig water geven. Als je je geraniums niet regelmatig water geeft, drogen ze uit en worden hun bladeren bruin.

Hoe je geraniums water geeft en bemest

Geef geraniums water afhankelijk van het weer. Als het warm is, geef ze dan ’s ochtends en ’s avonds water. Het potmedium moet constant vochtig zijn, maar niet doordrenkt met water. Bladluizen, wolluizen en motten voeden zich ook graag met geraniums. Controleer de bladeren van de plant regelmatig en bereid een effectieve spray voor als ze aangetast zijn. In een eerder artikel hebben we voorbereid hoe je effectief van bladluizen afkomt met een effectieve spray. Als het op bemesten aankomt, geef je geraniums dan elke twee weken een boost met voedingsstoffen. Je kunt kiezen voor een industriële meststof voor bloeiende balkonplanten, maar je kunt ook gefermenteerde brandnetels of bananenschillen gebruiken.

Hoe je muscadinemest bereidt

Muscadine meststof is heel gemakkelijk te maken van bananenschillen. Droog een paar schillen en maal ze dan tot een poeder. Meng twee eetlepels van het poeder met een liter water, laat het mengsel staan tot de volgende dag en breng het aan als topdressing voor geraniums. Als je meer gedroogde bananenschillen hebt, bewaar ze dan bijvoorbeeld in een pot en gebruik ze voor verdere bemesting. Naast geraniums kunnen ook orchideeën, schoppen, zamioculcas en andere kamerplanten bemest worden.