Dieet

De beste steden ter wereld om te wandelen – De positie van Athene en Thessaloniki

11views

Met 1,475 miljard voertuigen in de wereld en ongeveer 8,1 miljard mensen, zijn er ongeveer 182 auto’s voor elke 100.000 mensen. Dit betekent dat een aanzienlijk deel van de mensen in de wereld niet kan rijden of geen toegang heeft tot een auto. Als jij een van deze mensen bent of als je gewoon liever te voet door een stad navigeert in plaats van achter het stuur, dan moet je verder lezen.

De experts van Compare the Market AU hebben een aantal factoren geanalyseerd om te zien welke steden in de wereld het meest beloopbaar zijn, waarbij ze hebben gekeken naar zaken als aantal wandelpaden, regenval en hoe veilig ze zijn. Daarnaast keken ze naar openbaarvervoersystemen en fietsopties, want beide zijn onmisbare alternatieven als je geen auto hebt. 53 steden namen deel aan het onderzoek

München (5.297) nam de eerste plaats in, gevolgd door Milaan (4.934) en Warschau (4.902). In de Europese ranglijst van de 20 steden op de lijst staat Athene op de 18e plaats, Thessaloniki op de 19e en Patras op de 20e.

Dankzij haar voetgangersvriendelijke stadscentrum, hoge veiligheidsniveaus en 1,4 miljoen kilometer aan prachtige fietspaden is München de winnaar! Op de tweede plaats eindigde Milaan, met een nog indrukwekkender 1,9 miljoen kilometer aan fietspaden, en op de derde plaats Warschau, waar 74% van de bevolking binnen 1 km van een autovrije zone woont.

Europa domineert deze lijst per staat, met Tokio als enige niet-Europese stad op de 6e plaats.

Dit zijn de tien meest bewandelbare steden ter wereld op basis van de wereldwijde ranglijst.

  • München
  • Milaan
  • Warschau
  • Helsinki
  • Parijs
  • Tokio
  • Madrid
  • Op
  • Kopenhagen
  • Amsterdam

Na München op de wereldranglijst volgt de Italiaanse stad Milaan met een score van 4.934. Milaan staat bekend om zijn mode en koffie, maar is ook geweldig om lopend te komen waar je moet zijn, met 80% van de bevolking binnen een kilometer van gezondheids- en onderwijsvoorzieningen.

De top drie wordt afgesloten door Warschau, met een totaalscore van 4.902. De Poolse metropool Warschau ligt aan de rivier de Wisla en heeft in totaal 3,1 miljoen inwoners, maar ondanks de grootte is het centrum van Warschau goed te belopen en is er onderweg genoeg te zien.

Amsterdam, bekend om zijn levendige sociale scene en prachtige grachten waar mensen langs lopen, rondt de top tien af met een score van 4.538 uit 8. Met ’s werelds op twee na langste afstand aan fietspaden (1.090.608 km) biedt Amsterdam een uitstekende infrastructuur voor zowel inwoners als toeristen om de stad te verkennen.

Europa domineerde de lijst met andere steden in de top tien, waaronder Helsinki (4.840), Parijs (4.776) en Madrid (4.740). Tokio (4.761) was echter de eerste niet-Europese stad die de lijst haalde, met een zesde plaats.

De directeur-generaal van Compare the Market, Stephen Zeller, zegt dat toegang tot gezondheidszorg en onderwijsdiensten tot parken, cafés en bibliotheken van invloed is op de huizenmarkt. “Rekening houden met vervoer en voorzieningen is een cruciale stap bij het evalueren van een potentiële woning,” legt Zeller uit.

“Dit betekent kijken naar openbaar vervoer verbindingen en zien hoe ver weg je dichtstbijzijnde halte is, hoe laat en hoe vaak ze rijden; evenals het identificeren van routes die veilig aanvoelen om te lopen.”

“Houd er rekening mee dat de meest gewilde gebieden over het algemeen meer zullen kosten, wat betekent dat je misschien een grotere woninglening nodig hebt dan je oorspronkelijk had begroot. Het gebruik van een leningsterktecalculator en het downloaden van eigendomsrapporten kunnen helpen bij het budgetteren wanneer het tijd is om een huis te kopen.”

Ga voor meer informatie over het onderzoek naar de website: