Gezondheid

De bijdrage van technologie aan “Voeding als medicijn”

10views

Een jaar geleden was het onderwerp van een onderzoek dat werd onderschreven door verschillende vooraanstaande Amerikaanse onderzoeksinstellingen en waarin de potentiële voordelen voor zowel de gezondheid als de economie werden gekwantificeerd. Voedsel als medicijn (FIM). In het onderzoek werd opgemerkt dat het opnemen van gerichte voedsel- en voedingsstrategieën in de gezondheidszorg in het hele land de gezondheid en levenskwaliteit zal verbeteren, het werk voor ziekenhuizen zal verminderen en de kosten van de gezondheidszorg zal verlagen. Uit gegevens blijkt dat meer dan 100 miljoen mensen in de Verenigde Staten lijden aan voedingsgerelateerde ziekten, die verantwoordelijk zijn voor maar liefst 85% van de kosten van de gezondheidszorg.

Een paar maanden geleden woonde Anna Rosales, Senior Director of Government Affairs and Nutrition van het IFT Institute of Food Technologists, de eerste Food is Medicine Summit bij in Washington DC, georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS). Ze benadrukte onder andere de noodzaak voor integratie van voeding in het gezondheidssysteem en specifiek in de gezondheidszorg, door voedingseducatie voor medische studenten en artsen, medisch afgestemde maaltijden en de mogelijkheid om gezond voedsel voor te schrijven aan patiënten met voedselonzekerheid.

In essentie suggereert het voorstel “voedsel als medicijn” dat onze voedingskeuzes direct van invloed zijn op onze gezondheid en daarom gebruikt kunnen worden als preventief instrument. tegen aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen en hoge bloeddruk. Uit een eerdere studie van onderzoekers van de Universiteit van Massachusetts, Tufts University en anderen bleek dat wanneer artsen producten voorschreven aan patiënten met hart- en vaatziekten, dit hielp bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk. Een ander onderzoek van Abbott toonde aan dat voeding als medicijn kan leiden tot klinische verbeteringen bij patiënten met diabetes. De bevindingen van weer een ander onderzoek toonden aan dat voedingstherapie effectiever is dan medicijnen bij prikkelbare darmsyndroom (IBS).

Volgens Beatrice A. Abiero “presenteert technologie een mogelijke oplossing“. Ze deelt met IFT hoe bedrijven als Instacart Health nieuwe tools gebruiken om initiatieven en onderzoekspartnerschappen uit te breiden, zodat de kracht en het potentieel van voedsel als medicijn kan worden ingezet voor meer patiënten, gezinnen en gemeenschappen.

“Als het toonaangevende technologiebedrijf op het gebied van kruidenierswaren in Noord-Amerika speelt Instacart een sleutelrol in de manier waarop mensen toegang krijgen tot voedsel, door meer dan 95% van de Noord-Amerikaanse huishoudens te bereiken met verse kruidenierswaren van lokale retailers, waaronder 93% van de Amerikaanse huishoudens in gebieden met lage inkomens en weinig toegang. Algemeen bekend als dessertvoedsel,” zegt hij.

Dit grote bereik, in combinatie met nieuwe technologieën zoals digitale boodschappenbeurzen, heeft samenwerkingsverbanden mogelijk gemaakt met organisaties als DispatchHealth, het Partnership for a Healthier America, de American Heart Association en de Universiteit van Kentucky om voedsel-als-drug programma’s te ondersteunen, op te schalen en te bestuderen. Volgens haar zijn de eerste resultaten zelfs bemoedigend.

Instacart ondersteunt met zijn technologieën ook het Health Care by Food-initiatief van de American Heart Association en kondigde onlangs een samenwerking aan met het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services om voedsel-als-medicijnprogramma’s in het hele land uit te breiden.