Recepten

De geheimen van een perfecte barbecue, onthuld door chef-koks. Hoe je iedereen kunt verrassen op 1 mei

11views

Voor veel Roemenen is 1 mei een mooie gelegenheid om te gaan barbecueën. Vaak kan de maaltijd uitdraaien op een mislukking als we geen rekening houden met bepaalde details.

Daarom onthullen chef-koks een aantal belangrijke geheimen voor een perfecte maaltijd in de buitenlucht.

Geheimen van een perfecte barbecue, onthuld door chef-koks

Hoewel veel Roemenen de start van het barbecueseizoen al gestolen hebben, hebben chef-koks een aantal belangrijke tips voor degenen die hun familie en vrienden willen verrassen tijdens diners in de buitenlucht op 1 mei.

Volgens de experts zijn er een paar trucjes die ervoor zorgen dat gegrild vlees het lekkerst smaakt. Zo is de volgorde waarin de producten op het rooster worden gelegd erg belangrijk, zegt Bogdan Roman, een chef-kok uit Iasi.

Heel veel mensen die grillen leggen er veel soorten vlees, zelfs vis, en groenten tegelijk op. Dit is helemaal verkeerd. De volgorde waarin we voedsel op de grill leggen is heel belangrijk. Als de grill klaar is, moet je het varkensvlees of de kip op de grill leggen nadat het goed is voorbereid. Nadat deze etenswaren klaar zijn, moeten de kleine vleeswaren en worsten op de grill, omdat ze een veel kortere bereidingstijd hebben. Hierdoor blijven ze sappiger en worden ze erg lekker. Vis moet als laatste worden gegrild, omdat de aanhoudende geur in de grill doordringt en de smaak van het andere voedsel beïnvloedt. Groenten moeten op de grill worden gelegd zodra het vlees klaar is, als de grill bijna klaar is. Laat ze ongeveer 10 minuten op een laag vuur staan.“, aldus chef-kok Bogdan Roman.

Hoe je vlees bereidt om te grillen

Het is niet alleen de volgorde waarin voedsel op de grill wordt gelegd die belangrijk is, zeggen chef-koks. Welk soort vlees je ook kiest, het moet worden gemarineerd. Dit kan ook gelden voor groenten.

Marineren is een heel belangrijke stap voor een geslaagde maaltijd. We kunnen wijn, azijn, citroen of sinaasappel en verschillende soorten oliën gebruiken, omdat we het hebben over een proces waarbij zuren worden gemengd met oliën en kruiden. Specerijen en kruiden voor het marineren moeten worden gekozen op basis van het soort vlees, maar ook op basis van smaak. Bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, komijn, oregano. Knoflook, peper, paprikapoeder of zout kunnen ook worden toegevoegd. Marineren hangt ook sterk af van de smaak van de mensen die de barbecue bereiden, want sommige mensen hebben hun vlees liever een beetje pittig, niet erg aromatisch.“voegde de chef-kok uit Iasi eraan toe.