Recepten

De perfecte marinade voor geroosterde aardappelen die je heel vaak zult bereiden

14views

We presenteren je de perfecte marinade voor gebakken aardappelen die gewone aardappelen verandert in een echte culinaire delicatesse. Deze eenvoudige truc zal je culinaire avonturen leuker maken en je favoriete recept worden. Vergeet zout, deze marinade geeft je aardappelen een onvergetelijke smaak.

Wat we nodig hebben:

  • 1 kg aardappelen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 3 tot 5 teentjes knoflook
  • Kruiden naar smaak: oregano, basilicum, gemalen komijn, marjolein
  • Zwarte peper naar smaak

Hoe te werk te gaan:

1) De aardappelen voorbereiden: Was de aardappelen grondig en doe ze in een pan met water. Kook ze tot ze halfzacht zijn. Haal ze dan uit de pan, laat ze een beetje afkoelen, droog ze af en snijd ze in goudsbloemen.

2) De marinade bereiden: Meng in een kom de sojasaus, mosterd, honing, gedroogde kruiden (basilicum, oregano, marjolein, of een beetje komijn) en geperste knoflookteentjes door elkaar. Het mengsel zou zout genoeg moeten zijn dankzij de sojasaus, dus je hoeft niet meer zout toe te voegen.

3) Marineren van de aardappelen: Dompel de aardappelen een voor een in de voorbereide marinade en leg ze op een bakplaat die van tevoren met olie is ingesmeerd.

4) Bakken: Bak de aardappels in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze knapperig zijn, ongeveer 20-30 minuten, onafgedekt.

5) Afwerkingstip: Als je van kaas houdt, kun je wat geraspte kaas aan de marinade toevoegen voor een nog krokanter korstje bovenop de aardappels.

Heerlijke varkensschouder met groenten en frietjes

Conclusie

Deze gebakken aardappelmarinade is een geweldige manier om klassieke gebakken aardappelen te verlevendigen. Het maakt het gemakkelijk om een smakelijke en romige toevoeging aan elke maaltijd te bereiden. Probeer dit recept en ontdek zelf dat gebakken aardappels echt speciaal kunnen zijn.