Recepten

De perfecte vinaigrette voor een okroshka: zo maak je een koude soep veel lekkerder – culinaire truc

5views

Hier is het het warme seizoen. Veel mensen veranderen hun eetgewoonten in de zomer.

Een bijzonder populair gerecht in de zomermaanden is de okroshka.

Koude soep is goed omdat het zowel de honger stilt als verfrist.

Maar hoe haal je het meeste uit een hete saus? Het blijkt dat je niet in de eerste plaats aandacht moet besteden aan de vloeistof (kefir of kvass) en zelfs niet aan de hoofdingrediënten (eieren, worst, groenten).

Het geheim van een ongelooflijk smaakvolle soep is… de dressing.

Het recept werd gedeeld door Yulia Arkhipova, een expert op het gebied van koken van de online editie “Belnovostvo”, een kok, bakker van de vierde klas.

Hoe maak je de perfecte dressing voor een okroshka?

Eerst moet je zure room en mayonaise mengen. De volumeverhouding van de zachte componenten moet ongeveer gelijk zijn.

Aan het resulterende mengsel moet geraspte eidooier en een beetje mosterd worden toegevoegd.

Voor 100 gram zure room-mayonaise mengsel moeten twee eidooiers en 1 theelepel mosterdcomponent. Meng het mengsel grondig.

Er is een belangrijk punt. De bereide dressing moet dus, vreemd genoeg, als eerste worden toegevoegd: vóór de groenten en het vlees, en nog meer vóór de kvas of kefir.

Het sausmengsel moet op de bodem van de schaal worden gelegd waarin je van plan bent de augurk te koken.

En pas daarna kun je in dezelfde schaal gehakte groenten en worst gieten, en dan – giet het vocht erbij.

Een recept voor klassieke Oezbeekse pilaf werd eerder gepresenteerd.