Recepten

Een ongebruikelijke manier om roerei te koken: het kleine geheim waardoor een eenvoudig gerecht beter smaakt dan pizza

6views

Roerei is een standaard ontbijt. Veel mensen eten dit gerecht bijna elke ochtend.

Veel foodies raken uitgekeken op dit gerecht.

Ben jij een van die foodies? Overweeg dan een nieuwe ontbijtoptie!

We hebben het weer over roerei. Maar alleen de vernieuwde versie.

Er blijkt één klein trucje te zijn dat een saai ontbijt verandert in een culinair meesterwerk.

Julia Arkhipova, een expert op het gebied van koken, een kok en een bakker uit de vierde klas, vertelde over een toevoeging die roereieren smakelijker maakt dan pizza.

Wat is het geheime ingrediënt?

We hebben het over griesmeel. Het maakt het roerei luchtig en meer vullend.

Het gerecht wordt ook de basis voor een snelle pizza. Leg gewoon je favoriete vulling op de ontstane “cirkel”.

Recept voor een ongewoon ei

Voor twee rauwe eieren moet 50 gram griesmeel zijn.

De resulterende massa moet gezouten, gepeperd en goed geklopt worden met een garde.

Er komt een mengsel uit dat in een verwarmde pan moet worden gegoten.

En dan moet je de vulling leggen. De meest voorkomende zijn stukjes worst, tomaten”ringen” en geraspte kaas. Maar je kunt er ook iets anders in doen.

“Eierpizza” moet op minimaal vuur worden gebakken met gesloten deksel. De kooktijd is drie minuten.

Het resultaat is een zeer smakelijk en stevig ontbijt.

Eerder kregen fijnproevers te horen hoe ze gebakken donuts op zure room moesten bereiden: het gerecht is luchtig en geurig.