Recepten

Een Roemeense pizzeria in de top 50 van beste pizzeria’s in Europa. In welke stad en welke plaats ligt het?

9views

Slechts één pizzeria in Roemenië is opgenomen in de top 50 van dergelijke plaatsen in Europa, volgens een ranglijst die op 14 mei 2024 is gepubliceerd door 50toppizza.it.

Tussen de beroemde pizzeria’s in de grote steden van Europa heeft zich dus ook een pizzeria in Iasi een weg naar de top gebaand, die zeer werd gewaardeerd door de culinaire critici die de pizzeria bezochten.

Een Roemeense pizzeria in de top 50 beste van Europa

Dit is Pizzeria Zano in Iasi, die volgens de Top 50 Pizza 2024 gids de 49e plaats in Europa wist te bemachtigen. De prijzen werden eerder deze week uitgereikt tijdens een evenement in de Spaanse hoofdstad Madrid.

De pizzeria in Iasi is ongeveer een jaar geleden opgericht door ondernemer Alex Gafițianu en Giovanni Santarpia, een Italiaanse pizzabakker die uitsluitend gespecialiseerd is in het maken van pizza’s, en is erin geslaagd om de meest veeleisende pizzasmaakpapillen tevreden te stellen.

De Italiaan Giovanni Satarpia is verantwoordelijk voor de menu-ontwikkeling en houdt toezicht op een zeer gemotiveerd team van jonge Roemenen. De pizza’s worden zorgvuldig geroosterd, met een zachte, uitgesproken korst gekruid in de Italiaanse traditie, maar ook goed gebakken; het eerste wat je opvalt is het aroma dat je meeneemt naar de steegjes van Napels. De combinatie van wijn en bier zorgt voor een leuke touch. De sfeer is erg warm en gastvrij, de bediening aangenaam en goed georganiseerd om een geweldige ervaring te creëren.“, merkt Top 50 Pizza op.

50 Top Pizza maakt ranglijsten van pizzeria’s en pizzabakkers en organiseert evenementen waar relevante spelers uit de branche samenkomen. De inspecteurs en curatoren van 50 Top Pizza zijn dus onafhankelijk en leggen onaangekondigde anonieme bezoeken af, waarbij ze hun kwaliteit niet onthullen, zelfs niet na het verlaten van de locatie.

Hoe de ranglijst is samengesteld

De jaarlijkse 50 Top Pizza ranglijst stelt een hiërarchie vast op basis van een aantal zeer belangrijke criteria. Eerst en vooral moet de pizza even lekker als gezond zijn en alleen Italiaanse ingrediënten bevatten.

Service is ook erg belangrijk, waarbij de manier waarop het personeel de pizza serveert en presenteert een van de belangrijkste criteria is. De sfeer in het restaurant is een ander belangrijk aspect, en het menu, inclusief pizza en drankjes, is uiterst belangrijk voor voedselrecensenten.

We zijn er erg op gebrand om authentieke Napolitaanse pizza’s aan te bieden, in verschillende variaties, stevig volgens de originele recepten, in een warme en gastvrije sfeer die, naast de smaak van de pizza, een speciaal moment van verwennerij, ontspanning en inspiratie voltooit in het leven van degenen die over onze drempel stappen.“, zegt Alex Gafițianu, manager van de vestiging in Iasi.