Recepten

Een snelle snack die in een oogwenk van het bord verdwijnt – Het is altijd een beetje

8views

Weet je niet wat je moet koken voor de lunch en wil je niet te veel tijd in de keuken doorbrengen? Deze snelle snack die in een handomdraai van je bord verdwijnt is het juiste recept – Het is altijd wat te weinig. Je zult niet alleen genieten van de smaak, maar je kunt ook variëren met de ingrediënten naar eigen smaak en mogelijkheden.

Wat we nodig hebben:

  • 100 ml kefir of natuurlijke yoghurt
  • een ei
  • een theelepel zout
  • ½ theelepel zuiveringszout
  • een schijfje groene ui
  • 50 g kaas (optioneel)
  • 200-250 g bloem
  • 100 ml olie – om te bakken

Je kunt gehakte worst toevoegen – salami, ham, worst

Hoe te werk te gaan:

1. Rasp de groene uien (alleen de staarten) en rasp de kaas op een grote rasp.

2. Giet de kefir in een diepe kom. Voeg de zuiveringszout toe. Roer door elkaar.

3. Voeg de eieren toe. Meng met een garde tot een gladde massa.

4. Voeg zout, gehakte groene uien en geraspte kaas toe. Roeren.

5. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe. Meng het deeg eerst met een lepel, breng het dan over op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het goed met je handen. Het moet zacht en licht plakkerig zijn.

6. Rol het deeg op een bebloemde deegroller met je handen uit tot een ronde rol van 5 mm dik.

7. Snijd het deeg in 8 gelijke delen.

8. Bak de ontstane pannenkoeken in hete olie op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.