Handige tips

Er gebeuren verrassende dingen met planten als je ze water geeft met aspirinewater

22views

Van aspirine het belangrijkste werkzame bestanddeel, acetylsalicylzuur, komt van nature voor in onder andere wilgenbast en is daarom geen onbekende in de planten voor. In dit licht is het misschien een goed idee om dit medicijn af en toe aan je vrienden aan te bieden. kamerplanten. We laten je ook de positieve effecten zien die je kunt verwachten als je dat doet.

In de meeste gevallen produceren planten slechts kleine hoeveelheden acetylsalicylzuur, en dit wordt nog verder verminderd als ze worden blootgesteld aan veel stress (zoals slechte huisvestingsomstandigheden). Deze stof is echt nuttig om ze te beschermen tegen parasieten, om ze beter bestand te maken tegen watertekorten of tegen ziekten.

Net als bij mensen kan de natuurlijke afweer van planten ook versterkt worden door dit ingrediënt, dus in verdunde vorm kan het bijzonder gunstig zijn voor kamerplanten. Onderzoekers van de Universiteit van Rhode Island behandelden hun eigen moestuin bijvoorbeeld met aspirinewater en ontdekten dat, in tegenstelling tot planten in de controlegroep, planten die met aspirine werden bewaterd sneller groeiden en uitbundiger bloeiden.

Ze ontdekten ook dat kamerplanten die water kregen met aspirine gezonder waren dan hun groene flatgenoten die met gewoon water werden besprenkeld. In het experiment losten ze 3 tabletten op in 11,5 liter water en besproeiden ze hun planten hiermee om de drie weken tijdens de groeifase.

Verlengt de levensduur van bloemen

Een van de redenen hiervoor is dat acetylsalicylzuur de werking van ethyleen vertraagt, dat verwelking van bloemen veroorzaakt, wat niet alleen bij potplanten maar ook bij snijbloemen kan voorkomen. Als je hiervan wilt profiteren, voeg dan een halve tablet toe aan 1 liter water en zet de planten erin!

Houdt parasieten en schimmels op afstand

Het is belangrijk om erop te wijzen dat aspirine veel kan helpen bij preventie, maar als je deze typische “plantenziekten” hebt, is er niet veel dat dit medicijn kan doen om ze te elimineren. Het is beter om aspirinebesproeiing continu en regelmatig te gebruiken, niet alleen als “brandbestrijdingsmaatregel” als het probleem er al is!

Het maakt planten resistenter

Bloemen water geven

Dingen om op te letten:

  • Als je aspirineoplossing te geconcentreerd wordt of je gebruikt het te vaak, dan kan het bruine vlekken veroorzaken op de bladeren van je planten, die eruit zullen zien alsof ze verbrand zijn.
  • Je kunt je aspirinespuiten het beste ’s ochtends doen, zodat de plant de tijd heeft om het water op te nemen en het aspirinemengsel dat op de bladeren is gespoten kan drogen voordat de felle zon arriveert.
  • Het zou zonde zijn om weg te laten dat aspirinewater dat op planten wordt gespoten een negatief effect kan hebben op bijen en andere insecten die helpen bij de bestuiving. Daarom kun je het het beste alleen gebruiken op planten in de kamer en de planten in de tuin of op het terras overlaten aan de zorg van Moeder Natuur!

Foto: Getty Images

Heb je dit gezien?