Recepten

Gevulde aardappelen in de magnetron: praktisch en heerlijk!

8views

Probeer eens een heerlijk en praktisch recept voor gevulde aardappelen in de magnetron! Met eenvoudige ingrediënten zoals aardappelen, kaas, spek en ricotta kaas kun je in slechts een paar minuten een onweerstaanbaar gerecht bereiden. Dit recept is ideaal voor een snelle lunch of diner en combineert smaken en texturen die je smaakpapillen zullen veroveren.

Vervolg na publicatie

Ingrediënten:

 • 3 grote aardappelen
 • 100 g mozzarella kaas
 • 100 g uitgebakken spek
 • 1/2 kopje roomkaas
 • Zout en groene chilipeper naar smaak

Aanwijzingen:

 1. Was de aardappelen goed en prik ze in met een vork. Wikkel vervolgens elke aardappel in een papieren handdoek en maak het papier nat.
 2. Doe de aardappels in de magnetron en kook ze 7 tot 10 minuten op hoog vermogen, tot ze zacht zijn. De tijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van je magnetron en de grootte van de aardappelen.
 3. Haal de aardappels uit de magnetron en leg ze op een bord.
 4. Maak met een lepel een sneetje in elke aardappel en open een holte. Schep wat van het aardappelvlees eruit en doe dit op een apart bord om er puree van te maken.
 5. Meng in een kom de aardappelpuree met de roomkaas tot je een homogene consistentie hebt. Voeg zout en groene smaakmakers naar smaak toe.
 6. Vul de aardappelholtes met het aardappelpuree en roomkaasmengsel.
 7. Verdeel de mozzarella kaas en uitgebakken spek over de gevulde aardappels.
 8. Zet de aardappels ongeveer 2 minuten terug in de magnetron op hoog vermogen, alleen om de kaas te laten smelten en de vulling op te warmen.
 9. Haal uit de magnetron en serveer je gevulde aardappelen warm, vergezeld van een salade of wat je maar lekker vindt.