Dieet

Grote voordelen van kleine vissen: waarom je lodde in je dieet moet opnemen

5views

Zoals we weten moet iemand, om op elke leeftijd gezond te blijven, onder andere meervoudig onverzadigde omegazuren consumeren.

Deze omvatten omega-3 zuur, dat niet door het lichaam wordt gesynthetiseerd en met voedsel moet komen.

Het is nodig voor een normale hersenfunctie en om ontstekingsprocessen in het lichaam te verminderen.

Hiervoor is het volgens therapeute Lyudmila Frolova voldoende om lodde in je dieet op te nemen – het omega-3 gehalte van deze zeevis is 144 g per 100 g product.

Zo kan 100 g lodde de dagelijkse behoefte van een volwassene aan omega-3 vetzuren dekken.

Ook helpt capelin opgenomen in het dieet iemand spiermassa te behouden.

Vis is rijk aan antioxidanten die de lichaamscellen beschermen tegen de negatieve effecten van vrije radicalen, waardoor veroudering wordt vertraagd en het risico op chronische ziekten afneemt.

Tot slot maakt de gemakkelijke opname van eiwitten uit lodde het geschikt voor kinderen, sport en dieetgebruik.

Eerder vertelden we waarom je van het eten van rood vlees zin krijgt om te slapen.