Recepten

Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit

16views

Ontdek een onweerstaanbaar dessert dat de rijke smaak van cacao combineert met luchtige slagroom en vers fruit. Deze cacaoballetjes zijn perfect voor elke gelegenheid, of je nu op zoek bent naar een snel snoepje voor bij de koffie ’s middags of een elegant dessert voor een feestje. Makkelijk te bereiden en heerlijk van smaak, ze zullen gegarandeerd in de smaak vallen bij je smaakpapillen en je gasten.

Als jij ook je favoriete recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebookgroep Prima kuchařka.


Cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit

Wat hebben we nodig:

Deeg:

  • 3 eieren
  • 80 g suiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 150 ml olie
  • 120 ml melk
  • 200 g bloem
  • 20 g cacao
  • 10 g bakpoeder

Impregneren:

  • 20 ml sinaasappelsap

Room:

  • 400 ml slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 10 g vanillesuiker

Bessenvulling:

  • 450 g bevroren bessen
  • 100 g suiker
  • 40 g maïzena + 40 ml water
  • 10 ml citroensap

Overig:

  • Maal de randen van de overgebleven uiteinden van het deeg
  • poedersuiker – om te strooien

Hoe te werk te gaan:

1. Deeg: Klop de eieren los in een kom, voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop door elkaar. Giet dan de olie erbij en giet de melk erbij – blijf kloppen. Giet dan in 2 etappes de bloem, cacao en bakpoeder erbij. Meng goed en giet tot slot de resterende bloem erbij – goed mengen.

Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit
Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit
Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit

3. Giet het resulterende deeg op een met perkament beklede bakplaat van 35 x 45 cm, smeer mooi uit en strijk glad.

Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit

4. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

5. Vorm het deeg na het bakken in rondjes met behulp van een glas en impregneer ze met sinaasappelsap.

Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit

6. Crème: Giet de slagroom in een kom, roer de poedersuiker erdoor en breng op smaak met vanillesuiker. Klop tot een luchtige massa. Doe de ontstane slagroom over in een decoreerzak en vorm rimpels op de bodem.

Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit

7. Vruchtenvulling: Doe bevroren bessen in een steelpan op het fornuis en voeg suiker toe – roer en kook op laag vuur tot ze zacht zijn. Mix dan de vulling met een staafmixer tot een puree en voeg de maïzena gemengd met water toe – goed mengen. Breng op smaak met meer citroensap en kook op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot het ingedikt is.

Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit
Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit
Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit

8. Zodra de vulling gaar is, doe je deze over in een decoreerzakje en breng je deze aan in het midden van het koekje, daarna breng je de slagroom opnieuw aan in een golfvorm en vorm je de bovenkant.

Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit
Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit

9. Doe ondertussen de overgebleven randen van het gebakken deeg in een mixer en maal tot fijn zand en doe over in een kom.

Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit
Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit

10. Rol de koekjes er vervolgens in en bestrooi ze met poedersuiker.

Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit

Serveer ze met liefde, veel smaak en elegantie.

Heerlijke cacaoballetjes gevuld met slagroom en fruit

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

VIDEO GIDS: