Recepten

Heerlijke knapperige lekkernij van gistdeeg met tomatenpuree en kaasvulling met kruiden

9views

Krokante traktatie van gistdeeg met tomatenpuree, kaasvulling met peterselie en dille is een smakelijke en makkelijk te bereiden snack die geweldig is voor feestjes en als snelle avondmaaltijd om tv te kijken. Maak je klaar voor de combinatie van een knapperig deegoppervlak, met de kenmerkende smaken van tomatenpuree, heerlijke cheddarkaas, verse peterselie en dille. Iedereen kan het! Laten we het doen!

Als jij ook je favoriete recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebookgroep Prima kuchařka en bezoek ook de Prima Inspirace groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Zuurdeeg pasteitjes met tomatenpuree, kaasvulling met peterselie en dille

Wat hebben we nodig:

Deeg:

  • 1 ei
  • 1/2 kopje plantaardige olie (100 ml)
  • 1 kop warme melk (200 ml)
  • 1 kopje warm water (200 ml)
  • 1 zakje gedroogde gist (10 g)
  • 1 eetlepel kristalsuiker (20 g)
  • 5,5 kopjes bloem (600 g)
  • 1 theelepel zout (8 g)

Overige

  • 1 el tomatenpuree (50 g)
  • 1 eierdooier + 40 g gesmolten boter – om te smeren

Vulling:

  • 300 g cheddarkaas
  • verse peterselie – naar smaak
  • verse dille – naar smaak

Hoe te werk te gaan:

1. Deeg: Kraak in een kom de eieren, voeg dan de plantaardige olie, warme melk, warm water en voeg de droge gist en suiker toe – klop/meng. Giet als laatste de bloem en het zout erbij. Meng goed en werk met de hand tot een zacht en soepel deeg.

Krokante traktatie van gistdeeg met tomatenpuree, kaasvulling met peterselie en dille - Krokante snack!
Krokante traktatie van zuurdesem met tomatenpuree, kaasvulling met peterselie en dille - Knapperige snack!

2. Dek de kom met deeg vervolgens af met huishoudfolie en laat 30-40 minuten rijzen op een warme plek. Na 40 minuten zou je een pluizig en elastisch deeg moeten hebben.

3. Verdeel het deeg vervolgens in 2 gelijke delen en rol ze op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een groot vierkant met behulp van een deegroller. Besmeer met tomatenpuree, bestrooi met geraspte cheddarkaas, gehakte verse peterselie en dille.

Krokante traktatie van gistdeeg met tomatenpuree, kaasvulling met peterselie en dille - Krokante snack!
Krokante traktatie van zuurdesem met tomatenpuree, kaasvulling met peterselie en dille - Knapperige snack!
Krokante traktatie van zuurdesem met tomatenpuree, kaasvulling met peterselie en dille - Knapperige snack!

4 Rol tot een boomstam, plak de uiteinden en bovenkant aan elkaar met je vingers en herhaal het proces voor de tweede lap deeg. Maak fijne inkepingen op het oppervlak van de rol en bestrijk deze met losgeklopt eigeel en gesmolten boter.

Krokante gistdeeg traktatie met tomatenpuree, kaasvulling met peterselie en dille - Een knapperig tussendoortje!
Krokante traktatie van zuurdesem met tomatenpuree, kaasvulling met peterselie en dille - Knapperige snack!

5. Druk tot slot een satéprikker tussen de plakjes, snijd ze in plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Krokante traktatie van gistdeeg met tomatenpuree, kaasvulling met peterselie en dille - Krokante snack!
Krokante traktatie van zuurdesem met tomatenpuree, kaasvulling met peterselie en dille - Knapperige snack!

6. Bak ze 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot ze goudbruin en knapperig zijn.

7. Serveer ze na het bakken met liefde, veel smaak en plezier.

Krokante traktatie van gistdeeg met tomatenpuree, kaasvulling met peterselie en dille - Krokante snack!

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

VIDEO GIDS: