Recepten

Hele gegrilde halloumi met abrikozen recept

13views

 

Ik ben niet zo op de hoogte van sociale media, maar een paar jaar geleden deelde ik mijn methode voor het inkerven en grillen van een heel blok halloumi met abrikozen – en het sloeg aan. De halloumi wordt behandeld als een kipfilet of een andere vorm van proteïne – gewoon inkerven, kruiden en grillen!

Timings

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Voor

2-4

Ingrediënten

 • 1 x 250g stuk halloumi
 • olijfolie, om in te wrijven en te besprenkelen
 • 4 abrikozen
 • 2 el honing
 • een paar takjes oregano of tijm

Methode

 1. Verwarm je grill voor op middelhoog.
 2. Snijd de bovenkant van je halloumi kriskras in, maar snijd niet te diep – je wilt de kaas intact houden. Wrijf de kaas ook tussen de sneden in met olijfolie.
 3. Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en halveer weer in vieren.
 4. Leg de halloumi in een knusse schaal (liefst van metaal) en nestel het fruit eromheen, besprenkel het ook met olie. Breng op smaak met zwarte peper.
 5. Zet 8-10 minuten onder de grill, niet te dichtbij, zodat het fruit begint te karamelliseren en de halloumi zacht en geblakerd is aan de bovenkant. Het succes van dit recept hangt af van de juiste afstand tot de hitte, dus controleer een paar minuten na het bakken of je de temperatuur moet verhogen of het rooster lager moet zetten. Het is een vergevingsgezinde techniek, dus neem je tijd en kijk wat werkt met jouw grill.
 6. Als de halloumi klaar is, besprenkel je hem met de honing en strooi je er de oregano of tijm over. Serveer direct.

Grieks: Alledaagse recepten met Griekse wortels door Georgina Hayden (Bloomsbury, £26)