Fitness

Het beste fitness supervoedsel om af te slanken en spieren op te bouwen volgens de wetenschap

9views

Sinds een paar jaar is de wetenschap van voeding de afgelopen jaren de kleedkamers van topsporters binnengedrongen. Voorbij zijn de dagen dat voetballers de reputatie hadden niet op hun voeding te letten en excessen te maken die ze niet zouden moeten maken. Nu verbeteren ze daarentegen hun prestaties en vermijden ze blessures dankzij de orthodoxe voedingsleer. Superfoods komen daarom steeds vaker voor in hun dieet. Dit zijn die buitengewone natuurlijke voedingsmiddelen die afkomstig zijn van wortels, zaden, vruchten en algen die een hoge concentratie essentiële voedingsstoffen bevatten die gemakkelijk worden opgenomen en waarvan we al profiteren vanaf slechts een paar gram per dag.. Ze zijn essentieel in zowel de voorbereidingsfase (ideale toestand van spieren en botten), als tijdens de training, wedstrijden en het daaropvolgende herstel. Maar niet alleen op professioneel niveau, ook sporters op algemeen niveau houden rekening met dit soort voeding om hun gezonde leven in balans te brengen.

Een van de voedingsmiddelen die een revolutie teweeg heeft gebracht in het dieet van sporters zijn algen. vanwege het hoge eiwitgehalte en de verwaarloosbare calorie-inname. Maar als we het over lichaamsbeweging hebben, is er een fitness zeewier bij uitstek en dit is door de wetenschap bewezen: Wakame. Het is een zeer gewaardeerd voedingsmiddel, vooral in Aziatische landen, waar het altijd al werd geconsumeerd.

Naast afslanken en energie leveren, heeft de wetenschap aangetoond dat het helpt om de spiermassa te vergroten. / SD

Dit eetbare zeewier heeft een veelheid aan eigenschappen vanuit voedingsoogpunt die het zeer geschikt maken voor opname in ons dieet. Op levert het geen vetis zeer geschikt voor afslankdiëten. Het heeft ook een hoog jodiumgehaltewat de stofwisseling stimuleert. Jodium is ook essentieel voor het goed functioneren van de schildklier en voor de productie van bepaalde hormonen die nodig zijn voor de ontwikkeling van weefsels, het op peil houden van onze lichaamstemperatuur en het goed functioneren van ons zenuwstelsel. Door hoog calciumgehalte, wordt de inname ervan sterk aanbevolen voor mensen die lijden aan osteoporose. Het bevat ook veel ijzer en kalium, dus het heeft een remineraliserend effect waardoor het zeer aan te raden is voor mensen die aan lichaamsbeweging doen. Vanwege zijn bijdrage aan mineralen en vitaminen zoals C, A, B1, B2 en B3, heeft een celregenererende werking en helpt ons organisme om infecties te bestrijden.

Vergroot spiermassa

Maar naast afslanken en energie leveren, heeft de wetenschap aangetoond dat het helpt om de spiermassa te vergroten. Onderzoekers van het Korea Food Research Institute bestudeerden het effect van het zeewier bij muizen en deden een interessante ontdekking voor sporters. De onderzoekers gaven een groep muizen 8 weken lang voedsel met Wakame-extract op alcoholbasis. Voor deze controlegroep werd een dosis van 2-3 gram extract per dag aan het voedsel toegevoegd en 0 gram voor de placebogroep.

Aan het einde van de suppletieperiode lieten de onderzoekers de proefdieren op een loopband rennen tot ze niet meer konden. Ze ontdekten dat de dieren steeds sneller renden als ze Wakame extract kregen. Bovendien, waren hun spieren groter. De wetenschappers analyseerden de snelle spiervezels: de gastrocnemius (Gastroc) en de extensor digitorum longus (EDL) waarvan het gewicht door de onderzoekers werd bepaald.

De onderzoekers concludeerden dat het Wakame-extract de groei van mitochondriën in de spiercellen stimuleerde en voor extra energie zorgde. Bovendien, Wakame zeewier verhoogde de activiteit van het hormoon VEGF in de spieren dat de aanleg van bloedvaten stimuleert, waardoor ook de bloedtoevoer naar de spieren verbetert.

De bevindingen benadrukken ook de potentieel van Wakame als supplement dat de gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging en de algehele gezondheid versterkt. Door het positieve effect van Wakame op verschillende metabole markers te evalueren, werd vastgesteld dat dit zeewier een krachtig supplement is voor elke sporter.