Recepten

Het triviale ingrediënt dat lever heerlijk sappig en mals maakt om te koken

9views

Het bereiden van lever zou voor niemand een gedoe moeten zijn als je een paar aanbevelingen in gedachten houdt bij het bereiden. Click! heeft uitgelegd wat echte koks doen om lever sappig en mals te maken.

Als je met deze organen wilt koken, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden zodat de lever er zo mals mogelijk uitkomt.

Het enige wat je nodig hebt zijn een paar ingrediënten die je zeker in je voorraadkast of koelkast kunt vinden.

Lever wordt voor het koken in melk gedaan

Om levergerechten lekker en mals te laten uitkomen, moet de lever van tevoren in melk worden bewaard. De truc helpt bij het verwijderen van bitterheid en gifstoffen en verbetert de smaak van de lever.

Afhankelijk van het soort lever (varkensvlees, rundvlees, kip, gans of kalkoen) zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Varkenslever is vet en heeft een uitgesproken geur, en is na het koken licht bitter van smaak.

Om zowel de smaak als het aroma sterk te verbeteren, wordt de lever gesneden en geweekt in melk (of in ieder geval water als je geen melk hebt) waaraan verschillende kruiden en zout zijn toegevoegd.

Sommige huisvrouwen gebruiken ook kaneel, om de lever een echt unieke smaak te geven.

Lees in Klik! waar je op moet letten als je runder-, herten-, kippen- of kalkoenlever maakt!