Handige tips

Hoe geurtjes in de wasmachine te bestrijden: ruikt beter dan rozen

5views

Een manier om de afstotende geur die uit de “binnenkant” van je wasmachine komt te helpen elimineren, is het gebruik van gespecialiseerde schoonmaakmiddelen, die je in winkels in verschillende opties en prijsklassen kunt vinden.

Meestal moet het wasmiddel in het poedercompartiment worden gegoten, waarna de servicecyclus van de was gestart moet worden.

Na gebruik van dit product is het aan te raden om nog een stationaire wascyclus uit te voeren zonder toevoeging van reinigingsmiddelen om het effect te consolideren.

Maar waarom geld uitgeven als je het probleem kunt oplossen met een product dat je al in huis hebt?

Een populaire manier om je wasmachine te reinigen van geurtjes en kalkaanslag is door azijn te gebruiken.

Voeg hiervoor 2 eetlepels azijn toe aan het wasmiddelbakje en draai een lang wasprogramma op hoge temperatuur. Zodra de was gestart is, na ongeveer 10 minuten, moet je het proces pauzeren en de machine een uur zo laten staan.

Als het wassen klaar is, spoel je het filter grondig uit.

Deze methode mag niet vaker dan eens in de vier maanden worden gebruikt om beschadiging van de machineonderdelen te voorkomen.

Naast wassen met azijn kun je ook alle buitendelen van de machine afnemen met een azijnoplossing (1 eetlepel per 0,5 liter water) en vervolgens een leeg wasprogramma draaien in de spaarstand om alle onderdelen te drogen.

Eerder vertelden we je hoe je jassen op de juiste manier in je kast kunt opbergen.