Handige tips

Hoe je aloë vera verzorgt, zodat hij graag bij je woont

19views

De aloë vera is onder andere dat hij net zo gelukkig leeft in een pot als wanneer je hem in de tuin plant. Uiterst flexibel, weinig onderhoud plantdie zelfs beginnende tuiniers een gevoel van prestatie kan geven.

De favoriete plek voor aloë vera

Met zijn bijna ontelbare voordelen houdt aloë vera van zonlicht en hogere temperaturen, en gedijt het zowel binnen als buiten, maar je moet er altijd voor zorgen dat het voldoende licht krijgt. Het is ook geen goed idee om het lange uren bloot te stellen aan direct zonlicht, omdat de aloë vera daar een hekel aan kan krijgen. Het feit dat hij minder licht kan verdragen dan hij krijgt, kun je zien aan de verkleuring van de bladeren, die roodachtige of bruinachtige vlekken kunnen vertonen. Zorg er ook voor dat hij het niet koud krijgt in de winter: haal hem indien mogelijk naar binnen voor de koudere maanden, hij zal je dankbaar zijn voor het redden van de kou!

Plant aloë vera in aarde zoals deze

Aloë vera is geen kieskeurige plant als het gaat om potgrond, ze gedijt in bijna elke grond, de sleutel is om haar te planten in grond met een goede doorlaatbaarheid. Ze stelt het ook op prijs als je kleikorrels of kiezels aan de grond toevoegt, deze verkleinen de kans dat water in de grond blijft hangen en de wortels van de plant aantast. Als je echte “luxe huis” ervoor gebruikt, ga dan voor potgrond die ontwikkeld is voor cactussen – maar je doet hem er nog steeds een plezier mee door hem in algemene potgrond te zetten.

Hij is niet altijd enthousiast over verplanten, dus je kunt hem het beste in een grotere pot of plantenbak zetten als hij nog klein is en hem naarmate de tijd verstrijkt laten verspreiden. Als je hem moet verplaatsen, doe dat dan altijd heel voorzichtig en zorg dat je de bladeren niet beschadigt.

Omdat sommige soorten aloë vera stekels op hun bladeren hebben, kun je het beste een plek zoeken waar huisdieren en kinderen er niet bij kunnen.

Aloë vera in potten water geven

Hoe vaak moet aloë vera water krijgen?

Experts zeggen dat aloë vera elke 2 weken water geven in de lente en zomer voldoende is voor het rimpelbestrijdende wonder, en in de winter kan het tot 3-4 weken duren tussen de waterbeurten, maar je kunt het beste luisteren naar de signalen van je plant en deze informatie als leidraad gebruiken. Als je te veel water hebt gegeven, kunnen de vergeelde en te zachte bladeren een teken zijn, maar het is beter om het niet zover te laten komen! Je hoeft haar niet echt te voeden, ze groeit prima zonder als je op haar signalen let, maar als je haar af en toe wat wilt geven, kun je dat het beste in het vroege voorjaar of begin oktober doen.

Foto: Getty Images

Heb je dit gezien?