Recepten

Hoe je bananen tot 26 dagen en langer vers kunt houden. De truc met de pot

5views

Bananen kun je tot 26 dagen en zelfs langer vers en geel houden. Je kunt bruine vlekken voorkomen met slimme bewaartrucs, meldt Mirror Online.

Bananen zijn gemakkelijk bederfelijk voedsel. Ze worden snel bruin en zacht zonder technieken om het bruin worden te vertragen.

De stengels in aluminiumfolie of plasticfolie wikkelen is een van de populairste manieren, maar er is een truc die bananen nog verser maakt.

Een bewaarexpert heeft een ingenieuze manier onthuld om bananen tot 26 dagen vers te houden.

Amy Cross (@amycrosslegacy), die op TikTok regelmatig tips geeft over het kopen, schoonmaken en bewaren van fruit en groenten, deelde ook haar speciale techniek waarbij ze een pot gebruikt om bananen te bewaren “langer vers te houden.”

“Ze zijn 26 dagen oud”

Ze demonstreerde haar truc met plakjes banaan, nog in de schil, koud bewaard in een glazen pot in de koelkast. Om haar volgers de effectiviteit van de truc te laten zien, postte ze ook een update, 26 dagen later. Op de foto’s die ze plaatste kun je zien dat de banaan nog net zo vers is als op de eerste dag en dat de schil niet van kleur is veranderd, in tegenstelling tot andere bananen die op dezelfde dag zijn gekocht.

Dit zijn de bananen die ik op 13 maart kocht. Ik heb een banaan in drieën gesneden en in een pot gedaan, dus ze zijn 26 dagen oud. Het doel van de bananen in de pot was om te kijken of ik een banaan 12 uur kon laten meegaan en het is al 26 dagen geleden.“, riep een verbaasde Amy Cross uit.

Als je geen fan bent van het snijden van bananen, kun je ze volgens Express bewaren in een koele, schaduwrijke ruimte van ongeveer 12 graden, want bij hogere temperaturen zullen ze sneller rijpen.

Idealiter bewaar je ze in een zwak verlichte ruimte waar de zon er niet direct op schijnt. Een warme keuken is dus niet de beste plek om bananen te bewaren.

Wie wil voorkomen dat gepelde bananen oxideren, kan een andere truc proberen: besprenkel ze met citroensap of ananassap, een methode die vooral goed werkt voor fruitsalades.