Recepten

Hoe je de beste eendenpoten maakt die smelten in je mond. Het eenvoudige geheim dat nooit faalt

6views

Eendenvlees is over het algemeen taaier, dus moet het
zorgvuldiger bereid worden om het mals en smakelijk te maken. Maar om
laten we niet overdrijven, je hebt geen koksdiploma nodig om eend te koken.

Iedereen die ooit in zijn leven een maaltijd heeft gekookt zou
in staat moeten zijn om een portie eendenpoten te koken. Er is niets moeilijks, niets
moeilijks. Gewoon een beetje zorg, net als elk ander gerecht.

Hebben we nodig:

  • Eendenbouten – 2 stukken (250g per stuk)
  • Wijn (rood of wit) 200 – 300 ml
  • Kruiden: zout, peper, basilicum, gegranuleerde knoflook

Om het mals te maken is het goed om het eendenvlees
enkele uren te marineren in wijn. “In het recept dat ik had stond dat er
rode wijn nodig is. Maar
Ik heb witte wijn gedronken, dus ik zal witte wijn aanraden,
demid zoet, want ik kreeg een geweldige smaak“, zegt Violeta Hotea, een Maramureșeaanse
42-jarige.

Ze laat zien dat ze de benen in witte wijn met een beetje basilicum
gedurende enkele uren en ze daarna klaarmaakte voor het avondeten.

Ik heb ze grondig gewassen,
Ik heb de pluizige stukjes die ik niet van het fornuis kreeg eraf gebrand…
en heb ze toen goed gekruid met zout, peper, gegranuleerde knoflook en een beetje groente
“, voegt
voegt ze eraan toe.

Hoe je het klaarmaakt is belangrijk

Maar het is ook belangrijk hoe ze thermisch worden bereid,
zegt de Maramurees.

Het is geen mals vlees, dus grillen zou
moeilijker zijn. Ik maakte ze in de oven en gebruikte een
schaal met deksel
“, voegt ze eraan toe.

Zo werden de gewassen, schoongemaakte en gekruide kippen
in een gietijzeren pan geplaatst die was ingevet met een beetje olie.

Daarna schonk ik de wijn in,
legde het deksel op de schaal en zette ze in de oven in
op 180 graden Celsius
“Violeta zegt.

Na ongeveer anderhalf uur wordt het deksel van de pan
en laat ongeveer tien minuten staan om bruin te worden.

Het recept geeft aan dat het genoeg is om 200 milliliter
wijn te doen, maar ik dacht dat er meer nodig was, want het duurde
om gaandeweg meer toe te voegen, zodat het niet zou aanbranden.”
zegt ze over haar ervaring
ervaring.

“Feit is dat de eendenpoten er geweldig uitkwamen, naast een puree
aardappelen en een salade van geroosterde paprika’s. Het was waanzinnig
“, voegt ze eraan toe.

Tip: Voor een speciaal diner kun je zo een kersensaus maken: zet van 200 gram bevroren kersen een paar apart, en
de rest tot een pasta met de staafmixer. In een ingevette pan
eerst is ingevet met een eetlepel boter en een eetlepel suiker is gesmolten, doe je de kersen, zowel de
en de hele. Laat op een laag vuur staan en roer voortdurend tot de
tot het een gladde saus wordt. Zet het vuur uit als het de gewenste dichtheid heeft bereikt.

Geniet!