Handige tips

Hoe je de wasmachine schoonmaakt: 3 manieren – die niet alle huisvrouwen kennen

10views

Na verloop van tijd heeft je wasmachine extra zorg nodig.

Hierdoor wordt de machine ontdaan van mogelijke verontreinigingen en worden geurtjes en kalkaanslag aangepakt.

Je kunt natuurlijk gewoon een profielproduct kopen. Het is echter de moeite waard om eenvoudige methoden uit te proberen op basis van wat je al in huis hebt.

Wat je kunt gebruiken om je wasmachine schoon te maken

Soda

Met deze methode kun je alle belangrijke “verzoeken” van de gastvrouw afhandelen. Je verwijdert de onaangename geur en ontdoet de machine van vuil.

Ook baking soda is een bekend en effectief middel tegen schadelijke micro-organismen. Je moet ongeveer honderd gram van het middel direct in de trommel sturen. Selecteer de maximale temperatuur en laat de cyclus lopen.

Aan het einde is het de moeite waard om het oppervlak van de machine af te vegen.

Citroenzuur

Dit is een methode die veel huisvrouwen regelmatig gebruiken en waarbij ze opmerken dat er geen betere methode is. Wat is het voordeel? Citroenzuur pakt alle soorten tandplak en vuil aan. Ook onaangename geurtjes zullen het middel niet weerstaan.

Je hebt een kopje van het product nodig om het poedervakje te identificeren. Begin vervolgens met wassen op hoge temperatuur. Je hoeft alleen nog maar de techniek af te vegen en te ventileren.

Azijn

Deze remedie kan ook veilig worden geclassificeerd als een klassieker. Het wordt aanbevolen om een paar lepels van het middel in het vat te doen. Kies dan voor een hoge temperatuur.

Als de helft van de benodigde tijd is verstreken, moet het wasproces worden gestopt. Na een pauze van een uur kun je het programma afmaken.

Eerder vertelden we je waarom ervaren huisvrouwen zuiveringszout in het toiletreservoir gieten.