Recepten

Hoe je een gehakttaart maakt zonder het deeg uit te rollen: een verrassend eenvoudig recept

12views

Misschien is het eerste waar een gastvrouw aan denkt als ze gehakt in haar vriezer ontdekt, om er gehaktballetjes van te maken.

Maar BelNovosti-expertkok Yulia Arkhipova heeft een beter idee: wat dacht je van het serveren van een taart met vleesvulling?

Omdat je het deeg niet hoeft te kneden, is dit gerecht snel en gemakkelijk te bereiden, en het eindigt smakelijk en vullend.

Laten we, zoals gewoonlijk, beginnen met het opnoemen van de benodigde ingrediënten. Om gehakttaart te maken heb je nodig:

  • 400 g fyllodeeg;
  • boter – 100 g;
  • eieren – 4 stuks;
  • kefir – 140 ml;
  • gehakt – 500 g;
  • ui – 1 st;
  • knoflook – 1 teentje;
  • peterselie – 5 g;
  • tijm – 0,5 tl;
  • paprikapoeder – 0,5 theelepel;
  • gemalen peper – 0,5 theelepel;
  • nootmuskaat – 0,25 theelepel;
  • zout – naar smaak.

Het lijkt erop dat het moeilijke deel voorbij is – als alle ingrediënten klaar zijn, kun je beginnen met het in elkaar zetten van de taart.

Allereerst bereid je de vulling voor, waarvoor je de uien moet fruiten met 20 gram boter.

De vulling moet ook goudbruin worden in een koekenpan. Voeg het zout, de peper, de knoflook en andere specerijen toe aan de pan en verwarm een paar minuten onder een gesloten deksel en draai het vuur laag.

Als het gehakt is afgekoeld, voeg je de fijngehakte peterselie toe.

Ga nu verder met het maken van de vulling – ook dat moet niet moeilijk zijn, want het enige wat je hoeft te doen is de eieren mengen met de kamertemperatuur kefir en zout.

Spreid de vellen fyllodeeg uit op tafel. Bedek ze met een vochtige handdoek zodat ze niet uitdrogen.

Neem één vel, bekleed er een bakplaat mee en vet het in met voorgesmolten boter. Doe hetzelfde met de volgende drie vellen (schik ze kruislings).

Doe nu de helft van de vulling in het blik. Drenk de fyllo vellen in de vulling, “knijp” ze dan lichtjes uit en bedek ze met de vulling.

De andere helft van de vulling gaat vervolgens in het blik. Je hoeft het alleen nog maar af te dekken met de fyllo randen en het deeg in te smeren met boter.

Knip de overgebleven vellen bij tot de diameter van het blik en bedek onze taart ermee. Bestrijk ze zoals gewoonlijk met boter en giet de overgebleven vulling erop.

Bak deze taart ongeveer 25-35 minuten op 190 graden.

Eerder vertelden we je hoe je oude aardappelen beter kunt laten smaken.