Recepten

Hoe je Frans gehakt serveert: een gerecht dat iedereen zal bevallen – de gemakkelijke manier van koken

7views

Het gehakt wordt meestal gebruikt om koteletten, gehaktballen of toegevoegd aan taarten of gebak te maken.

Maar je kunt een origineler gerecht serveren dat ook nog eens smakelijk en ongelooflijk sappig uitpakt.

De knapperige en smaakvolle kaas- en uienkorst draagt alleen maar bij aan zo’n traktatie.

Ingrediënten

Om 4-5 porties te bereiden heb je nodig:

  • gehakt – 700 g;
  • uien – 4 stuks;
  • water – 70 ml;
  • kaas – 150 g.

Je moet ook zout, gemalen peper en mayonaise klaarmaken. De hoeveelheid moet worden gekozen op basis van persoonlijke smaakvoorkeuren.

Hoe te koken

De stukjes ui moeten worden overgoten met water en met een staafmixer worden fijngehakt tot ze papperig zijn.

Dan moet je zout en peper toevoegen en dit alles moet dan bij het gehakt.

Het mengsel moet goed gemengd worden en in 4-5 gelijke delen worden verdeeld.

De resterende ui moet in ringen worden gesneden en gebakken in plantaardige olie.

Zodra de schijfjes zacht zijn, betekent dit dat het vuur uit kan.

De bakplaat moet worden ingevet met olie.

Bovenop moet je porties gehakt leggen, waarop je gebakken uien, een beetje mayonaise en geraspte harde kaas moet doen.

Ongeveer 20-30 minuten moet het gerecht worden gebakken op 180 graden.

Eerder vertelden we hoe je heerlijke koteletten kunt bereiden zonder gehakt.