Recepten

Hoe je gehakt maakt zonder gehaktmolen: 2 methodes – geschikt voor elk vlees

7views

Geen vleesmolen hebben is geen reden om af te zien van heerlijke zelfgemaakte gehaktballen of worstjes.

Zelfs als je dit apparaat niet hebt, kun je nog steeds gehakt koken voor deze gerechten, volgens Yulia Arkhipova, een kok en expert bij de online publicatie BelNews.

Gebruik een blender

Het blijkt dat een gewone blender het uitstekend doet met de vleesmolen.

Om er gehakt mee te maken spoel je het vlees af onder koud water en wrijf je het goed schoon. Snijd het vlees vervolgens in stukken van willekeurige grootte. Doe ze in de kom van een blender en maal tot je een homogeen gehakt hebt.

Zorg ervoor dat je het vlees vooraf versnippert en eventuele nerven verwijdert, zodat ze niet verstrikt raken in de scherpe delen van de blender en deze daardoor niet goed werkt.

Neem een scherp mes

Deze methode vereist het gebruik van een zeer scherp mes, dus zorg ervoor dat het keukengerei dat je van plan bent te gebruiken goed geslepen is voordat je begint met koken.

Net als bij de eerste methode moet je het vlees wassen en droogdeppen, en dan in heel kleine stukjes snijden.

Eerder onthulde een expert een recept voor groentekoteletten waar mensen die op dieet zijn zeker dol op zullen zijn.