Recepten

Hoe je heerlijke zalm kunt bereiden met maar vijf ingrediënten

6views

Met slechts vijf ingrediënten heb je in slechts 20 minuten
een heerlijk diner.

Voor het honing en knoflook zalm recept heb je filets nodig
Zalmfilets met huid. Je kunt verse of bevroren filets gebruiken, volgens Yahoo Life.

Honing is het hoofdingrediënt in de saus en je kunt
verschillende smaken saus maken door verschillende soorten honing te proberen.

Slechts een eetlepel citroensap voegt een vleugje zuur toe
om de zoetheid van de saus in balans te brengen.

Een paar eetlepels zoute en hartige sojasaus (of tamari,
als je glutenvrij wilt) werkt ook om de zoetheid
zoetheid onder controle te houden.

Een ander ingrediënt is knoflook. Je kunt teentjes
gehakte knoflook in de hete pan doen om ze heel licht te laten koken voordat je
de saus.

Meng alle ingrediënten goed tot de honing is
oplost. Bak vervolgens de zalm. Zodra de geoliede pan is verhit, voeg je de
zalm met de huid naar boven toe en bak tot de onderkant goudbruin is.
omdraaien en nog ongeveer twee minuten bakken. Voeg de knoflook toe.
Door de knoflook te koken tot hij geurig is (maar niet gekleurd)
de smaak naar voren.

Giet de saus erover. Nu gebeurt het
de echte magie. De zalm gaart verder terwijl het suddert in een
saus. De hitte van het fornuis maakt de saus ook dikker. Het is een goed idee om
de filets met saus te besprenkelen tijdens deze laatste paar minuten van het koken. Op die manier krijgen ze een glans
en extra smaak.