Handige tips

Hoe je het wit van de dooier scheidt: 4 effectieve methoden

8views

Als je het wit van de dooier probeert te scheiden, maken veel mensen kleine foutjes. Het proces lijkt heel eenvoudig, maar zo eenvoudig is het niet.

Het is dus de moeite waard om een paar methodes uit te splitsen waarmee je snel het wit van de dooier kunt scheiden.

Handmatig scheiden

Deze methode, de klassieke manier om het eiwit van de dooier te scheiden, wordt vaak gebruikt bij het koken. Je hebt er alleen een schone hand of twee vingers voor nodig.

Breek gewoon het ei en breng de dooier over van de ene schaal naar de andere. Het wit moet nu in de kom lopen. Deze methode wordt beschouwd als een van de populairste, maar vereist handigheid en oefening.

Een brede fles gebruiken

Deze methode is vooral handig als je het wit van meerdere eieren moet scheiden.

Je moet de eieren in een kom kraken en dan een plastic fles met brede hals nemen. Als je op de fles drukt, wordt de lucht eruit gezogen, dan wordt de hals op de dooier gezet en als je de druk op de fles loslaat, wordt de dooier naar binnen gezogen en blijft het wit in de kom.

Een lepel gebruiken

Deze methode is geschikt voor het scheiden van een enkel ei. Je moet het ei in een bakje kraken, een lepel nemen en de dooier voorzichtig van de ene schaal naar de andere brengen. Deze methode vereist geduld en zorgvuldigheid, maar geeft uitstekende resultaten als je het goed doet.

Een gieter gebruiken

De methode is eigenaardig te noemen, maar zeker het proberen waard. Je moet het ei rechtstreeks in de gieter stampen.

Het wit moet eruit lopen, maar de dooier blijft erin. Natuurlijk heeft deze methode alleen zin als je de juiste maat gieter hebt.

Eerder vertelden we je waar bedwantsen vandaan kunnen komen in een appartement.