Dieet

Hoe je je kind kunt helpen zich voor te bereiden op het examen: slechts 3 tips, maar wat

6views

Examenvoorbereidingstijd is de meest cruciale periode in het leven van het schoolkind van gisteren. Er is altijd een reden om zich zorgen te maken, zo niet voor het kind, dan voor zijn ouders.

Er zijn algemene tips om je voor te bereiden op dergelijke gebeurtenissen. Buiten wandelen, gezond slapen, enz.

Hier zijn een paar goede tips die elke ouder van een kandidaat voor de universiteit zou moeten lezen.

Dus naast voorbereid zijn, een routine volgen en zelfverzekerd zijn, is het ook belangrijk om dit te onthouden.

Zorg voor je zenuwen

Angst is net zo besmettelijk als gapen. Als de ouders nerveus worden, gaan vroeg of laat de handen van het kind trillen.

Zinnen als “je komt er niet in – je gaat naar het leger/de vakschool/de straat op om wraak te nemen” kun je beter bewaren voor een andere, meer geschikte gelegenheid.

Het is nu een beter moment om een plan van aanpak te bedenken voor het geval er iets mis gaat.

Maak een lijst van instellingen waar je je nog kunt aanmelden, maar stel je kind niet nu al gerust.

Herzie het dieet

Op dit moment moet je niet alleen een dieet volgen, maar je kind goed voeden.

Het zenuwstelsel is niet ijzersterk. Het heeft energiebronnen, vitamines en voedingsstoffen nodig. Je kunt niet genoeg chocola en energiedrankjes krijgen.

Denk aan een uitgebalanceerd dieet, met fruit, groenten, vlees, koolhydraten. Elimineer voedingsmiddelen die slaperigheid veroorzaken.

Concentratie oefeningen

Het is mogelijk om een afgestudeerde dronken te krijgen van valeriaan, maar het risico bestaat dat het ontspannen lichaam op het juiste moment gewoon niet in staat is om zichzelf te verzamelen, om zich te concentreren.

Daarom is het het beste om een paar oefeningen te leren en te oefenen die direct op het examen, aan het bureau, kunnen worden uitgevoerd.

Omgaan met een angstaanval kan met meer dan alleen diep ademhalen. Leer je leerling om op tijd van aandacht te veranderen – er zijn veel technieken beschikbaar.

Eerder vertelden we je hoe je kunt zien of je tiener spiekt.