Recepten

Hoe je kunt zien of gehakt bedorven is: basistekens

13views





Gehakt is een geweldig halffabrikaat waarmee je allerlei verschillende gerechten kunt bereiden: koteletten, gehaktballen, vleespasteitjes of pasteitjes.

Voordat je gaat koken is het belangrijk om de kwaliteit van het gehakt en de houdbaarheid te controleren.

Het is noodzakelijk om op een aantal tekenen te letten.

Kleur

Vers kip- of varkensgehakt heeft een delicate roze tint. Als het om rund- of lamsvlees gaat, heeft het een donkerrode kleur.

Als het halffabrikaat grijs, gelig of groenig is, mag het niet gegeten worden.

Consistentie

Er mag geen korstje op de bovenkant zitten.

Als er vloeistof op de bodem van de verpakking ligt en de textuur van het product zelf vrij ongelijkmatig is, is dit een teken van bedorven gehakt.

Ruik

Een goed halffabrikaat heeft meestal een licht vlezige geur van het rauwe product.

Als het gehakt zuur, ranzig of anderszins onaangenaam ruikt, moet het niet gegeten worden.

Eerder vertelden we je hoe je gehakt sappiger kunt maken.