Recepten

Hoe je pasca op de juiste manier bakt. Eenvoudig recept aanbevolen door chef-kok Sorin Bontea

8views

Pasca ontbreekt niet op Roemeense tafels tijdens Pasen en is, samen met de cake, het dessert waarmee we de grote feestdag associëren en dat ons huis vult met geuren. Helaas komt het in sommige gevallen voor dat, ondanks de inspanningen van de huisvrouwen, de bereiding te droog of te gaar is.

Het is grotendeels een kwestie van temperatuur en baktijd (naast de samenstelling).

De ideale oventemperatuur bij het maken van gebak

Er zijn verschillende recepten om pasca te maken, waarvan sommige het voordeel hebben dat ze snel zijn. Of je nu kiest voor de klassieke of de makkelijke versie, het resultaat kan tegenvallen als het gebak niet op de ideale temperatuur wordt gebakken: 180-200 graden Celsius gedurende 30-45 minuten.

Recept voor pasca aanbevolen door chef-kok Sorin Bontea

Hier is ook een recept dat snel te bereiden is en dat je thuis kunt uitproberen:

“Ik heb hier een no-bake gebakje of je kunt het ook een Roemeense cheescake noemen. Voor dit recept moet ik alle ingrediënten op kamertemperatuur hebben. Het is geen ingewikkeld recept”aldus chef-kok Sorin Bontea op YouTube.

Ingrediënten:

700 g kwark,

400 g zure room,

4 eieren,

1 citroen,

100 g griesmeel,

50 g bloem,

250 g suiker,

2 st. vanillesuiker,

2 vanille-essence,

200 g rozijnen,

80 g boter.

Lees in Klik! hoe je de pasca volgens dit recept bereidt!