Dieet

Hoe kies je gezond brood in de winkel: niet alle bakkerijproducten zijn geschikt voor goede voeding

10views

Je vindt veel soorten brood in moderne etalages: wit en zwart, rogge en graan, met zemelen of andere toevoegingen in de ingrediënten.

Vandaag leer je hoe je uit al deze soorten het brood kiest dat geschikt is voor wie goede voeding belangrijk vindt.

Volkoren Gebakken Goederen

Het belangrijkste verschil (en voordeel) van volkoren bakwaren is dat ze een grote hoeveelheid voedingsvezels bevatten. Deze kunnen natuurlijke prebiotica worden genoemd die de darmmicroflora ten goede komen en helpen ontstekingen te bestrijden en de immuniteit te stimuleren.

Brood gemaakt van volkoren granen verteert langzamer dan gewoon brood, wat betekent dat je langer een vol gevoel hebt en pieken in je bloedsuikerspiegel voorkomt.

Brood van witte bloem

Wil je geen witbrood opgeven? En dat hoeft ook niet – koop gewoon witbrood met zemelen in plaats van een brood.

Ze zijn een bron van langzame koolhydraten, foliumzuur, vitamine E en antioxidanten. De voordelen van zemelen zijn dat ze, als in wezen een harde laag op het graan, de spijsvertering verbeteren, het gewicht normaliseren en het risico op stofwisselingsziekten verminderen.

Roggebrood

Rogge bevat lysine, een essentieel aminozuur dat betrokken is bij weefselregeneratie.

Daarnaast vind je er ijzer, calcium, fosfor, kalium, magnesium, selenium en zink.

Eerder schreef BelNews over wat je aan je dieet kunt toevoegen om sneller af te vallen.