Recepten

Hoe kook je een aardappelpannetje met aardappelgehakt: gasten zullen om extra’s vragen

7views

Het is moeilijk om een gerecht te bedenken dat smaken en texturen beter combineert dan gevulde aardappelpannetjes.

Dit is niet het einde van de voordelen van dit gerecht, volgens Yulia Arkhipova, een expert van de BelNovosti online editie, want zelfs de meest “ongeoefende” kok kan de bereiding aan.

We bieden je een ingrediëntenlijst en gedetailleerde instructies voor het koken van aardappelpannetje met gehakt. Je hebt nodig:

  • 1,2-1,4 kg aardappelen;
  • 0,5 kg gehakt;
  • 200-250 g uien;
  • 3-4 teentjes knoflook;
  • 50 g boter;
  • 1 ei;
  • 100 g kaas;
  • zout naar smaak;
  • plantaardige olie om in te bakken.

De aardappelen worden geschild, in stukken gesneden en aan de kook gebracht. Het water hoeft niet gezouten te worden.

Terwijl de knollen koken, zorg je voor de andere ingrediënten. Fijngehakte uien moeten met plantaardige olie worden gebakken tot ze zacht en goudkleurig zijn, daarna moet je gehakt, ongeveer 0,5 theelepel zout en gehakte knoflook aan de pan toevoegen.

Bak het gehakt tot het gaar is en dan kun je het fornuis uitzetten.

Tegen die tijd moeten de aardappels gaar zijn, dus giet het water af, voeg de boter en het zout toe en maak er een puree van.

Als de puree is afgekoeld, klop je het ei erdoor en roer je het door. Nu ben je klaar om de ovenschotel in elkaar te zetten.

Doe de helft van de aardappelpuree in het blik, dan het gehakt, pureer nogmaals en top af met een laagje geraspte kaas.

Bak de ovenschotel ongeveer 15-20 minuten in de oven op 200 graden.

Eerder vertelden we je wat je aan de pannenkoeken kunt toevoegen om ze nog lekkerder te maken.