Recepten

Hoe kool en linzen koteletten koken: eenvoudig recept – ongelooflijk handig

8views

De tijd dat koteletten alleen werden gemaakt van vis, vlees en gevogelte ligt ver achter ons: dankzij de actieve verspreiding van vegetarisme en veganisme zijn plantaardige en peulvruchtengerechten het dieet van velen gaan verrijken.

Van vegetarische koteletten is bekend dat ze veel gezonder zijn dan vleeskoteletten.

Daarnaast zal het gebruik van het juiste recept je helpen om een smakelijk gerecht te presenteren, verzekert Yulia Arkhipova, een expert op culinair gebied van de online editie “BelNovosti” kok.

Hoe kook je een smakelijk en gezond gerecht

Lijst van ingrediënten

– Een middelgrote wortel;
– ongeveer 400 gram kool;
– een ui;
– ongeveer anderhalve kop linzen;
– drie eetlepels goede olijfolie;
– kruiden en zout.

Bereidingswijze

Als je gele of rode linzen hebt gekozen, hoef je ze alleen maar af te spoelen en ongeveer acht minuten in kokend water te bewaren. Andere soorten bonen kun je echter beter een nacht in water bewaren.

Vervolgens moet je de linzen pureren.

Bak ondertussen de wortels, uien en kool 12 minuten in de olie onder een deksel. Doe het mengsel dan in de blenderkom met de linzen. Voeg zout en kruiden toe.

Daarna kun je beginnen met roosteren.

Eerder vertelden we je hoe je varkensspiesjes op een heerlijke manier kunt marineren.