Dieet

Hoe leg je een kind uit waarom het geen chips mag eten: volwassenen moeten dit eerst begrijpen

6views

Chips, frisdrank en fastfood worden beschouwd als de grootste vijanden van de gezondheid. Kinderen houden meer van junkfood dan wie dan ook ter wereld.

Ouders proberen de boodschap over te brengen dat diezelfde chips slecht voor je zijn, maar ze begrijpen niet waarom, ze herhalen gewoon wat andere mensen zeggen.

Laten we proberen uit te zoeken welke bedreiging chips vormt voor de gezondheid van kinderen.

Wat zijn de gevaren van chips voor kinderen, meldt TNV.ru met verwijzing naar de persdienst van het Russische Agentschap voor Consumentenbescherming.

Naast aardappelen en zout

1. Naast aardappelen en zout bevat chips een smaakversterker (E 621 – natriumglutamaat, dat de smaak van kaas, zure room, champignons, krab vervangt) die allergieën of ernstige hoofdpijn veroorzaakt.

2. Het tweede gevaarlijke bestanddeel is aardappelzetmeel. Het draagt bij aan gewichtstoename, verhoogt de bloedsuikerspiegel.

3. Ook synthetische toevoegingen (E330, acrylamide) die kankerverwekkend zijn en kanker veroorzaken.

4. De volgende op de lijst zijn fosfaten – die het bewegingsapparaat aantasten.

5. Vet, dat het spijsverteringsstelsel ernstig beschadigt en obesitas veroorzaakt.

Schade voor kinderen

Chips en snacks worden door deskundigen afgeraden voor kinderen van elke leeftijd om de reden dat de producten de stofwisseling verstoren.

Jonge kinderen hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van gastritis, maagzweren en andere spijsverteringsproblemen.

Frequente consumptie tast het geheugen en het denken aan en vertraagt de hersenfunctie.

Als je niet de kracht hebt om tegen de grillen van je kind te vechten, kun je pas op je vijfde chips gaan geven. Het is beter om ze zelf klaar te maken.

Eerder vertelden we je welke 7 zinnen je elke dag tegen je kind moet zeggen.