Recepten

Hoe maak je de lekkerste pasta met zalm en spinazie? Het recept is perfect voor een eenvoudig diner

8views

Zalm is een aanbevolen voedingsmiddel voor iedereen
die gezond probeert te eten, omdat het rijk is aan omega-3 onverzadigde vetten. Van
andere ingrediënten zoals spinazie en tomaten vormen ook een goede combinatie.
voor een gemakkelijk diner.

Het voordeel is dat het heel snel en moeiteloos te bereiden is.
Doe de ingrediënten in de pan en zet maximaal 20 minuten in de oven, meng dan alles door elkaar.

Voor één portie zalmpasta hebben we nodig:

250 g pasta (kan spaghetti, tagliatelle of wiggen zijn, afhankelijk van
voorkeur.)

200 g roomkaas

200 ml vloeibare room

Een kleine rode ui

200 g zalm

8-10 kerstomaatjes

Twee flinke handen spinazie

Olijfolie (twee eetlepels)

Kruiden (zout, peper, basilicum) naar smaak

Citroen een paar plakjes

Hoe te bereiden

Sinds ik voor het eerst op deze manier pasta met zalm klaarmaakte,
vraagt mijn dochter er altijd om. Het goede nieuws is dat ik ze ook lekker vind en dat ze heel, heel gemakkelijk te bereiden zijn
“, zegt Ana, een 50-jarige uit Bimmer.

Am
leg de zalm aan één kant in een met bakpapier beklede bakplaat, daarna de tomaten
tomaatjes in vieren, spinazie en roomkaas over de spinazie. Ik heb een blikje
roomkaas en het werd erg romig
“, voegt ze eraan toe.

Maak het geheel af met kruiden, een beetje olijfolie,
fijngesneden ui en vloeibare room. Leg de citroenschijfjes bovenop de zalm en zet alles in de oven voor
voor ongeveer 15-20 minuten op 180-200 graden Celsius.

Bij 180 graden Celsius zijn ze
beter, maar ik heb ze een paar minuten langer laten liggen
“, zegt ze.

Terwijl de zalm kookt, kook je de pasta volgens de
aanwijzingen op de verpakking.

Nadat ze uit de oven zijn gehaald, verkruimel je de zalm
met een vork en meng je alles samen met de al gekookte en gezeefde pasta.

Roomsaus, geroerd
met de rijpe tomaten en het aroma van de basilicumblaadjes over alles zijn absoluut
heerlijk”,
zegt ze. “En het is ook heel gezond“,
wijst ze erop.

Tip: Zalm kan vervangen worden door zeevruchten,
garnalen of blokjes kipfilet die al eerder gebakken zijn. Afhankelijk van
verbeelding kan het recept worden verbeterd.