Recepten

Hoe maak je de perfecte frietjes uit de air fryer?

8views

Het lijdt geen twijfel dat friet het eten is dat bijna iedereen lekker vindt. Vooral als het gaat om aardappelen zonder de olie dat blaadjes bakken, met behulp van een air fryer een van de snelste en meest efficiënte manieren is om het favoriete bijgerecht te bereiden, zonder olie. The Independent geeft een aantal tips voor perfecte frietjes in een air fryer.

Droog je aardappelen

Nadat je de aardappelen hebt gesneden, moet je ze zeker droogdeppen met wat keukenpapier om ze zo goed mogelijk te drogen. Dit helpt om vocht te verwijderen, wat de weg vrijmaakt voor extra knapperige chips met een luchtige binnenkant.

Pas op voor het overvullen van de emmer

Er is een reden waarom mensen zeggen “kook niet als je honger hebt”. De lade van je friteuse te vol laten lopen kan verleidelijk zijn als je honger hebt, maar het kan een goede luchtcirculatie tegenhouden. Als je een grote portie kookt, is het koken van aardappels in batches een makkelijke manier om overbevolking te voorkomen.

Plaats kruislings

Als je een grote partij kookt voor meerdere mensen, probeer de aardappelen dan in een kruis- of netvorm te leggen, want zo kan de hete lucht volledig rond de frietjes circuleren voor een knapperige buitenkant.

Drie top frietrecepten:

Ingrediënten:

  • 800 g aardappelen
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 240 g rode bonen uit blik, uitgelekt
  • 120 g maïs, uit blik
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 theelepel oregano, droog
  • 1 theelepel paprikapoeder, gerookt
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel limoensap, vers geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • ½ theelepel zout
  • 50 ml dikke room
  • 25 ml melk
  • 50 g cheddarkaas, geraspt
  • ⅓ theelepel zwarte peper, vers gemalen
  • 2 chilipepers

Methode:

Was, schil en snijd de aardappelen in frietjes van ongeveer 8-10 mm dik. Week de aardappels minstens 30 minuten in water. Giet ze goed af en droog ze daarna met keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper en voeg olijfolie toe. Doe de aardappelen over in het frituurmandje en bak ze 12 minuten op 180 C. Verwijder dan het mandje en schud. Plaats het mandje weer terug en bak 21 minuten op 180 C. Schud nog twee keer tijdens het bakken.

Bereid ondertussen de topping door de verse tijmblaadjes fijn te hakken. Laat de bonen en maïs uitlekken en spoel ze af. Doe in een kom en breng op smaak met gedroogde oregano, fijngehakte tijm, gerookt paprikapoeder, zout, limoensap en olijfolie. Meng goed en zet apart. Om de olijfolie te maken avocadopuree, schil de avocado, breng op smaak met versgeperst sap van een limoen en zout en meng goed.

Voor de cheddarsaus, voeg de room, melk en geraspte cheddarkaas toe aan een steelpan en kook op middelhoog vuur tot de kaas smelt en de saus glad is. Breng op smaak met zwarte peper en roer door. Was de chilipepers en snijd ze in dunne plakjes. Als de aardappels gaar zijn, serveer ze dan met het groentemengsel, de avocadopuree, de cheddarsaus en de verse chilipepers.

  • Klassieke grof gesneden aardappelen

Ingrediënten:

  • 1,2 kg aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snufje zout

Methode:

Maak de aardappels schoon en was ze. Maak de aardappels schoon en was ze. Giet ze goed af en droog ze met keukenpapier. Doe de aardappels in een grote kom, giet de olie erover en gooi ze om. Doe ze dan over in het frituurmandje en bak ze een paar minuten. 23 minuten op 160 C. Verwijder het mandje en schud de aardappelen om ze vervolgens opnieuw 16 minuten te koken op 180 C. Schud twee keer tijdens het koken en haal de aardappelen uit de frituur als ze gaar zijn, bestrooi met zout en serveer.

  • Serveer met peper en zout, bestrooi met peper en zout, voeg dan het frituurzout toe en bestrooi met peper en zout en serveer dan op de grill.

Ingrediënten:

  • 1 pastinaak
  • 2 wortelen
  • 200 g selderijwortel
  • 1 groot ei
  • 2 snufjes zout
  • 100 g paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder

Methode:

Schil en was de pastinaak, wortel en bleekselderij en snijd ze in 1 cm dikke aardappels. Spoel ze af in koud water en laat ze goed uitlekken. Klop het ei en zout los in een kom en combineer dan het paneermeel, paprikapoeder en knoflookpoeder in een andere kom. Doop de aardappelen eerst in het losgeklopte ei, doe ze dan over in het paneermeel en wentel ze goed door. Leg de groentekrieltjes gelijkmatig in het mandje en bak ze 16 minuten op 180 C. Roer twee keer tijdens het bakken.