Recepten

Hoe maak je een romig en heerlijk gepureerd dessert? Het ingrediënt dat boter vervangt

6views

Zonder boter en melk lijkt een romige en
heerlijke puree lijkt onmogelijk. En toch is het dat niet. Zelfs
tijdens het vasten kunnen we dankzij bepaalde ingrediënten
heel smakelijke gerechten maken.

Hoewel het
heel eenvoudig te bereiden lijkt, is er in het geval van aardappelpuree ook een grote
fout die huisvrouwen maken als ze geen
dierlijke ingrediënten gebruiken.

Gestampte
Post Recept

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden,

  • 1 kopje water waarin de aardappelen gekookt zijn,

  • 3-4 eetlepels olijfolie,

  • Zout en
    peper, naar smaak.

Bereiden:

  1. Voeg in een
    grote pan de aardappelblokjes en bedek ze met het
    water. Kook ze tot ze zacht zijn en gemakkelijk met de
    met een vork, ongeveer 15-20 minuten.
  2. Nadat
    aardappelen gaar zijn, haal je ze uit de pan en doe je ze in een
    grote kom. Gooi het water waarin ze gekookt zijn niet weg!
  3. Stamp
    gekookte aardappelen tot een gladde massa.
  4. Voeg
    de olijfolie toe en meng goed om volledig te integreren.
    De olijfolie zal een rijke smaak toevoegen en helpen om
    om een romige textuur te krijgen.
  5. Voeg
    het water waarin de aardappelen gekookt zijn geleidelijk toe onder voortdurend roeren.
    voortdurend. Blijf water toevoegen tot de puree
    de gewenste consistentie bereikt. Dit zorgt voor een romige puree
    en heerlijk.
  6. Proef
    en pas de smaak aan met zout en peper naar smaak.
  7. Serveer
    de vastenprut warm, met groenten of andere
    gerechten.

Dus,
boter vervangen worden door een paar eetlepels olijfolie, die de puree een rijke, volle smaak zal geven.
de puree een rijke, volle smaak zal geven. De hoeveelheid
olie kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeur en
gewenste consistentie. Olijfolie voegt niet alleen een
subtiele smaak, maar draagt ook bij aan de textuur van de olijf.
romige en luchtige textuur.

Cea
meest voorkomende fout bij het bereiden van gepureerd fastfood

Voor
een echt lekker en romig gepureerd dessert te krijgen, is het
belangrijk om een paar eenvoudige stappen te volgen. Een van de meest
meest gemaakte fouten bij het bereiden van
aardappelpuree is om een (…)

Lees
de rest op Click!