Recepten

Hoe maak je een vastende (en heerlijke) omelet?

9views

Het is veganistisch, glutenvrij, sojavrij en natuurlijk eivrij, maar het smaakt verrassend veel naar een omelet van ei! Als je er nog niet mee gekookt hebt kikkererwtenmeel, moet je dit recept proberen. Het kookt als magie!

Als je nog nooit kikkererwtenmeel hebt gebruikt, is dit een goed moment! Het bevat veel eiwitten en vezels en als het gehydrateerd en gekookt is, heeft het een ei-achtige smaak en textuur zoals niets anders.

Het is vrij eenvoudig te maken en je kunt al je favoriete ingrediënten toevoegen, zoals paprika, uien, plantaardige kaas, babyspinazie of champignons en je hebt een ongelooflijke vastenomelet!

Je hebt nodig voor één portie:

  • 1/4 kop ρebbenhout wit – Als dit meel opnieuw wordt gedroogd en gekookt, lijkt de smaak erg op die van eieren. Je vindt het bij de meeste grote supermarkten in de glutenvrije meelafdeling.
  • 1/3 kopje νero – om de bloem te hydrateren.
  • 1 eetlepel (optioneel) δVoedingsgist – Je kunt het weglaten als je het niet hebt, maar het voegt een lekkere smaak toe aan deze eierdopjes.
  • 1 snufje αlatti – naar smaak.
  • 1/4 kopje (per omelet) λahanics naar keuze – Alle groenten die je lekker vindt, in kleine stukjes gesneden. Enkele goede keuzes zijn uien, paprika’s, champignons, broccoli, courgette, kool of spinazie.
  • Groentekaas (optioneel) – om in het midden van je omelet te smelten.
  • 1 eetlepel bakolie – Naast olijfolie bevat de lijst met vastenoliën alle oliën van verschillende zaden (maïsolie, zonnebloemolie, sesamolie, hazelnootolie).

Stap 1 – Doe het kikkererwtenmeel, de voedingsgist en het zout in een middelgrote kom en meng alles door elkaar.

Stap 2 – Voeg de helft van het water toe en meng goed tot het een gladde pasta wordt.

Stap 3 – Voeg het resterende water toe en roer nogmaals tot een gladde massa.

Stap 4 – Snijd de groenten die je aan je omelet wilt toevoegen in blokjes. (Ongeveer ¼ kopje groenten per omelet).

Stap 5 – Voeg de bakolie toe aan een pan met antiaanbaklaag.

Stap 6 – Fruit de groenten op middellaag vuur ongeveer 3-5 minuten tot ze zacht zijn.

Stap 7 – Voeg de gesauteerde groenten toe aan het kikkererwtenmeelmengsel.

Stap 8 – Giet het kikkererwtenmeelmengsel in een hete pan met olie en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot de bovenkant van de omelet er niet meer nat uitziet.

Stap 9 – Keer de omelet voorzichtig om naar de andere kant en bak nog 3-5 minuten, tot hij niet meer zacht is in het midden. (Maak de bodem los met een spatel voordat je hem omdraait om te voorkomen dat hij plakt en breekt).

Stap 10 – Leg de kaas erop en vouw het om zodat de kaas in het midden ligt. (Je kunt ook spinazie en/of gebakken champignons of andere groenten in het midden doen).

Calorieën: 297 kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 11g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 626 mg | Kalium: 500 mg | Vezels: 6g | Suiker: 3g | Vitamine A: 2310 IE | Vitamine C: 4,7 mg | Calcium: 25 mg | IJzer: 2,3 mg.