Recepten

Hoe maak je gevulde paprika’s voor het vasten, zoals in het klooster van Prislop. Recept voor een smakelijk gerecht

9views

We zitten in de vastentijd en er is veel vraag naar gerechten die passen bij de ontberingen van deze religieus belangrijke periode. Een recept uit het klooster van Prislop voor gevulde vastenpaprika’s is populair deze dagen.

Je hebt vijf paprika’s, twee tomaten, een groene paprika, twee wortels, twee uien, vijf of zes champignons, 100 gram rijst, 350 ml tomatensap, een theelepel zoet paprikapoeder, een takje peterselie, een takje dille en zes eetlepels olie nodig.

Hoe bereid je gevulde paprika’s als dessert

Je moet beginnen met het grondig wassen van de paprika’s en daarna de schil verwijderen. De bovenkant moet worden bewaard om het deksel te vormen, maar vergeet niet om de binnenkant van de paprika’s te ontdoen van zaadjes. De andere groenten moeten ook goed gewassen worden.

Snijd vervolgens de ui fijn en de groene paprika en champignons in kleine blokjes, terwijl de wortel geraspt kan worden.

De volgende stap is het fruiten van de ui in olie tot hij ondoorzichtig wordt. Dan kun je de wortel en paprika toevoegen en een minuutje laten bakken. Op dit punt kun je de champignons, paprikapoeder en een snufje zout toevoegen.

De tomaten, in kleine stukjes gesneden, moeten over de groenten worden toegevoegd, samen met de rijst. Natuurlijk kun je naar smaak zout en peper toevoegen. Laat dit mengsel koken tot de rijst al het vocht van de groenten heeft opgenomen. Je moet ook de groenten zo fijn mogelijk snijden, ongeveer een kwart bewaren en de rest bij de rijst doen.

Volledig artikel, in Click!