Recepten

Hoe maak je zelfgemaakte halva? Het ideale vastendessert recept

11views

Makkelijk te maken en heerlijk, zelfgemaakte halva kan een geweldige keuze zijn als je iets zoets wilt eten en toch iets voor de vastentijd over hebt. Hier lees je hoe je het maakt.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

200 gram zonnebloempitten, 200 gram sesamzaad, 150 gram honing, 1 eetlepel cacao,

Optioneel: rum essence, vanille, amandel of andere favoriete smaken.

Bereiding:

Begin met het toevoegen van de sesamzaadjes aan een blender en mix tot je merkt dat ze een kleine hoeveelheid olie hebben afgegeven. Doe vervolgens de zonnebloempitten in een pan zonder olie. Laat de pitten een minuutje bruin worden en roer voortdurend.

Lees meer op Click.nl!

Eten tijdens de vastentijd

Op maandag 18 maart 2024 is de vastentijd begonnen en deze zal eindigen op 4 mei 2024. Tijdens deze periode eten vastende orthodoxe christenen geen voedingsmiddelen zoals vlees, kaas, eieren, melk en vis (er zijn ook ongehoorzame vissen)

“Het is cruciaal om een uitgebalanceerd dieet te volgen, blootgesteld te worden aan de zon om te profiteren van vitamine D, regelmatig te bewegen en een goede nachtrust te hebben. Mijn advies zou zijn om stress te vermijden, vooral chronische stress, en wees je ervan bewust dat vasten niet alleen gaat over het onthouden van dierlijke eiwitten.”aldus Alexandru Nechifor, arts uit Gallen, gespecialiseerd in interne geneeskunde en gastro-enterologie.